HØY TEMPERATUR: Snøfoldene på sidene av Tønsberg Gressbane så ut til å smelte da det kokte som mest i en intens åpningskamp lørdag formiddag. Foto: Reidar Winbladh 

Spennende thriller i åpningskampen mellom FK Eik Tønsberg og Hødd

Målestokken viste bare noen få varmegrader da Hødd gjestet Tønsberg Gressbane til åpningskampen av PostNord-ligaen. Men ute på matta var det skyhøy temperatur.

Tekst: Bendik Berntsen 

– Vi gleder oss veldig til å starte sesongen, forteller en spent FK Eik Tønsbergs trener, Kjetil Kristoffersen, før kampen. 

Fjoråret bydde på mange oppturer for fansen på Tønsberg Gressbane. Det etterlengta opprykket til PostNord-ligaen gjorde hele fotball-Tønsberg godt, og når de attpåtil slo ut storebror Sandefjord i første runde av NM økte optimismen ytterligere. Kristoffersen har jobbet med det mentale til spillergruppen – der selvtilliten snakker for seg selv: 

– Jeg blir skuffet om vi ikke biter godt fra oss og er med å prege avdelingen, da mange av oss har spilt på dette nivået før. Vi viste i fjor at vi kan slå hvem som helst – ingen grunn til at vi ikke kan gjøre det samme i år, forteller kaptein Anders Nygaard (29). 

Bredere stall

Etter mye fram og tilbake, med Eirik Holmen Johansen inn i Eik-varmen i tre uker for han returnerte til Brann, har FK Eik Tønsberg 871 endelig landet en fast keeper. Marco Priis Jørgensen (32) spilte for Brattvåg i PostNord-ligaen i fjor, som havnet på en solid åttendeplass. Før Brattvåg spilte den 1.90-høye dansken for dagens motstander: Hødd. Når fjorårets storkeeper Tobias Midtlyng (27) forlot klubben tidligere i år til fordel for Notodden, kom også Justin Knutsson inn fra Halsen som et alternativ på keeperplass. 

I forsvar har har FK Eik Tønsberg hentet inn to til fra Halsen. Jørgen Sannes og Christer Reppesgård Hansen kom inn dørene på Tønsberg Gressbane for å tette igjen foran Jørgensen. I tillegg har Julian Lerato Gunnerød kledd på seg den hvite og sorte drakta for sesongen. Den spennende 19-åringen kommer fra Sandefjord for å spille mer A-lags-fotball. 

På midtbanen har enda en fra Sandefjord valgt FK Eik Tønsberg foran sesongen. Danilo dos Santos Jonker er en defensiv midtbanespiller med et stort potensiale. 19-åringen kan ha mange gode år på Tønsberg Gressbane foran seg. Martin Torp (31) spilte 21 kamper for Arendal-laget som i fjor havnet på en solid tredjeplass i PostNord-ligaen. Også han er klar for å styrke midten av banen. 

Angrepet har blitt styrket ytterligere etter Julius Myrbakk (23) signerte ny kontrakt – signeringen mange mener var den viktigste i år. Og med 36 mål på 28 kamper i fjor er det lett å skjønne. Den 1.94 centimeter høye Patrick Bergmann (25) kommer fra Brumundal som et alternativ på spissplassen. Tønsberg-gutten Lars Magnus Takvam (26) kommer fra Åsgårdstrand med en fantastisk skåringsstatistikk i lomma. Ifølge fotball.no har måltyven et snitt på 0.71 mål på 89 kamper. Det blir spennende å se hva han får til i PostNord-ligaen denne sesongen. 

FK Eik Tønsberg teller nå 26 mann som skal tenne optimismen ytterligere i Tønsberg i 2024. Ni av de 26 er nykommere, og med det har de fått bredden Kristoffersen mente var nødvendig før sesongen begynte.  

De 22 utvalgte

FK Eik Tønsberg 871 (5-3-2): 

Trener: Kjetil Kristoffersen: 

– Vi vil fortsette med spillestilen som funker og prøve å etablere oss i PostNord-ligaen, forteller han. 

Keeper: Marco Priis Jørgensen. 

Forsvar: Marius Rygel – Vemund Roberg – Harald Danielsen – Erik Midtgarden – Scott Woods. 

Midtbane: Thomas Nygaard – Anders Nygaard (kaptein) – Benjamin Andersen. 

Angrep: Julius Myrbakk – Markus Brændsrød. 

Benken: Justin Knutsson, Sondre Blikås, Erik Muhle, Christer Hansen, Stian Aasmundsen, Jørgen Sannes, Danilo Jonker, Julian, Gunnerød, Philip Holseter-Carlsen. 


Hødd som rykket ned fra OBOS-ligaen i fjor har hentet en del nye spillere. I dag er de et ungt og spennende lag som slo godt fra seg i treningskampene tidligere i år, mot blant annet Sogndal og Aalesund. I troppen som reiste til fra Ulsteinvik til Tønsberg i går, var det hele syv debutanter, fire av dem i startoppstillingen. Tre nykommere i forsvaret samt Elias Heggeland Myrild på topp med draktnummer ni. Ifølge fotball.no står 21-åringen med hele 135 mål på 178 kamper, og har tross den unge alderen spilt i Eliteserien for Brann forrige sesong. Han blir én å se opp for FK Eik Tønsbergs forsvar. En annen FK Eik Tønsberg bør ha en plan for å ikke la styre for mye, er kapteinen Torbjørn Kallevåg. 31-åringen kommer med erfaring fra 73 kamper i Eliteserien da han denne lørdagen skal entre Tønsberg Gressbane.  

Hødd (3-4-3): 

Trener: Marius Bøe. 

Keeper: Ole-Monrad Alme. 

Forsvar: Eirik Espelid Blikstad, Olai Bjørdal, Tage Johansen. 

Midtbane: Isak Skotheim, Halvard Urnes, Torbjørn Kallevåg (kaptein), Andreas Fjørtoft. 

Angrep: Robin Hjelmeseth, Elias Myrlid, Martin Håheim-Elveseter. 

Benken: Sander Rød, Mirza Mulac, Iver Krogh Hagen, Daniel Brandal, Fredrik Gjerde, Oliver Eliassen Aske. 

Kampen minutt for minutt

0′: Det er overskyet dog akkurat på plussiden av målestokken – perfekt fotballvær. Eirik Wisted-Thu blåser i gang sesongen og kampen mellom FK Eik Tønsberg og Hødd her på Tønsberg Gressbane. Med seg på hver sin side har han Rune Nilsen og Marius Hansen. Hødd tar avsparket og vi er i gang! 

9′: Det har vært en relativt rolig start på kampen, med Hødd og midtbanemaestroen Kallevåg som har styrt kula uten å få de helt store sjansene. Hødds Håheim-Elveseter får fyrt av et skudd fra 20-meter – kampens første avslutning går utenfor. 

11′: Men det er FK Eik Tønsberg som får den første store sjansen! Ballen spretter på streken etter et langt innkast av Anders Nygaard, men spillerne i svart og hvitt mangler noen skostørrelser for å få vippa ballen over streken.  

15′: Hødd fortsetter å angripe høyresiden til FK Eik Tønsberg. Kallevåg spiller enkelt gjennom til Fjørtoft som kommer til en god avslutning innenfor 16-meteren, men den nye keeperen Jørgensen varter opp med en matchvinner-redning. 

25′: Dødball til FK Eik Tønsberg. Ballen går til bakre stolpe der Rygel venter og får pannebrasken på den. Gledesropet blant fansen er høyt dogt kort når ballen til slutt går like til siden for målet til Hødd. 

27′: Brændsrød skyter i stolpen fra en tilsynelatende umulig vinkel. På andre siden står ingen andre enn Julius Myrbakk og venter på returen. Mannen med et målsnitt på 1.29 i fjor demper ballen elegant og banker inn årets første mål fra kort hold – 1-0 FK Eik Tønsberg! 

30′: FK Eik Tønsberg hadde nesten ikke skader i fjor, men Kristoffersen har lovt mer trening før denne sesongen i høyere divisjon. Thomas Nygaard må en tur ut sidelinja med vondter etter en duell, men kommer til slutt inn igjen. 

33′: En sugende takling av av kaptein Anders Nygaard byr på høy temperatur på gressmatta, samt et gult kort til den nevnte midtbanegeneralen. Hødds midtbanesjef og kaptein, Kallevåg, snakker på seg den samme kortfargen i etterkant av den ambisiøse og for sene sklitaklingen.  

38′: Hødd blir tvunget til dagens første bytte da bortelagets nummer 10, Skotheim, blir skadet. Inn kommer Krogh Hagen. 

40′: Hødds trener Marius Bøe får et gult kort for klaging på et billig frispark i FK Eik Tønsbergs vei. Den høye temperaturen fortsetter. 

44′: Hødd forsetter ned langs deres venstrekant. De kommer seg inn i 16-meteren, der Midtgarden lager straffespark. Prøver å ta ballen, og gjør kanskje også det. Viser tydelig fustrasjon da Wisted-Thu blåser i fløyta. 

45′: Litt ut av ingenting får Hødd denne muligheten. Og mannen med 148 mål, Hjelmeseth, tar muligheten med åpne armer. Jørgensen går riktig vei men straffesparket er for godt – 1-1 Hødd 

45+5′: Wisted-Thu blåser til pause. Vi er like langt på Tønsberg Gressbane. Kristoffersen og Midtgarden er raskt på plass hos dommertrioen på midtbanen for å levere sitt syn på det dømte straffesparket. 


45′: Wisted-Thu blåser i gang andre omgang av denne sesongåpningen i PostNord-ligaen. Dette kan gå begge veier! Måskårer Myrbakk tar avsparket, og er nok sulten på fler nå. 

54′: FK Eik Tønsberg har vært aggressive i jakten på det neste målet. Anders Nygaards lange innkast byr igjen på trøbbel for Hødd, men det blir med en skremmende følelse før Hødd-forsvaret får klarert. 

57′: Stor sjanse til Hødd, der debutant Myrild får skyte med venstrefoten på kort hold. Ballen går imidlertid noen centimeter utenfor den lengste stolpen bak Jørgensen. 

66′: Urnes får en lang ball å løpe etter alene gjennom, men Woods har andre planer og legger han i bakken med en tøff sklitakling i høy fart. Gult kort til FK Eik Tønsbergs venstre vingback.  

67′: Brandal kommer inn for Hødd, ut går debutanten Myrild. 

69′: Brændsrød er alene gjennom og får sentret elegant til Myrbakk som enkelt skårer sitt andre for dagen. Men linjedommer, som kommer løpende altfor sent, dømmer offside. 

71′: En skjønner knapt at det er snø i kantene her på Tønsberg Gressbane, for temperaturen i kampen minner om syden-varme i sent juli! FK Eik Tønsberg får skyte i farlig posisjon, men ballen treffer en Hødd-spiller inne i boksen. Hele stadion roper på straffespark, men dommer heller dømmer corner. Vanskelig å se når skuddet er så hardt. 

73′: FK Eik Tønsberg fortsetter å presse på. Vinner et frispark i drømmeposisjon, men Woods skyter den på keeper. 

85′: Mens lydanlegget forteller at hele 1163 tilhengere har møtt opp på denne sure vårdagen, fortsetter FK Eik Tønsberg å gå for tre poeng, men lite uttelling foreløpig. Det er en spent stemning blant de på tribunen. 

90′: FK Eik Tønsberg ser ut til å være slitne nå, og legger seg dypt i håp om å få kontret inn en avgjørelse. Jonker får debuterer for hjemmelaget, og kommer inn for Andersen. Fire minutters tilleggstid blir lagt til. 

90+4′: Wisted-Thu blåser av denne thrilleren av en åpningskamp. Det ble ikke tre poeng for FK Eik Tønsberg, men skal være godt fornøyde med ett mot et såpass godt lag. Fansen fikk uansett 99 ufattelige spennende fotballminutter her på Tønsberg Gressbane. 

3 utmerkelser

Hødds kaptein og nummer åtte, Torbjørn Kallevåg, viste hvorfor han har 73 kamper i Eliteserien idag. Midtbanegeneralen styrte mye, og ved å følge med på han så man også hele kampen. En glimrende levering.  

Marius Rygel spilte utmerket for FK Eik Tønsberg idag. Den høyre vingbacken gjorde knapt feil, og vant, tross sin høyde på rundt 1.80, alle hodeduellene han meldte seg på i. 

En annen på FK Eik Tønsberg som utmerket seg var superspiss Julius Myrbakk, som igjen leverte varene. Varene kom i form av årets første mål, og forhåpentligvis vil storskåreren levere mange flere denne sesongen. 

Idrettsleder?

Trenger laget ditt penger?
Eller kanskje mer publisitet?

Begge deler, kanskje?

SE HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *