Inger Mary Stokke

Spenstig og nytt på Haugar

19. juni, 2024

14:56

Ingen kommentar

Tekst og foto: Pia Leskovsky

Etter en liten oppussing har butikken på Haugar kunstmuseum åpnet igjen. Den har fått nye farger og blitt mer tilgjengelig, samtidig som vareutvalget har blitt større og mer variert. Inger Mary Stokke jobber i resepsjon og butikk, og er stolt av det de har fått til.

– Butikken ble designet i 1995 da museet ble opprettet. Siden den gang har den blitt flyttet fra den ene siden, og aldri blitt gjort noe med. Vi hadde lyst til å finne på noe, men det har vært litt vanskelig økonomisk som overalt ellers, med prioriteringer og diverse. Men vi har krav om inntjening, så flere kunder har selvfølgelig vært et mål.
Med utgangspunkt i trang økonomi og innsparinger var de nødt til å tenke nytt. I forbindelse med en tidligere utstilling med Elisabeth Von Krogh, hadde de laget en del moduler i ulike størrelser og farger som ble godt mottatt, og dermed fikk de ideen til å gå for gjenbruk.
– Akkurat den utstillingen var en kjempesuksess. Veldig mange likte den og kom tilbake. Her hadde vi Anette L’orange som designer, og selv om keramikk kan være litt vanskelig å vise frem, klarte hun å sette sammen en veldig fin utstilling. Vi tenkte at vi måtte klare å bruke noe av det vi hadde, og flere av modulene derfra har vi plassert rundt i butikken. Det meste er faktisk gjenbruk. Dette gulvet er en vegg, denne boksen jeg sitter på her har fått noen hjul, og bokhyllene der borte er også gammelt nytt. Det har blitt spenstig, og jeg synes vi skiller oss litt ut fra andre. Fargene er deilige, det er så lett, sier Inger Mary.

En butikk med mer variasjon

I og med at Haugar er et lite museum med mange av de samme kundene, prøver hun å bytte ut butikkens sortiment slik at de stadig kommer tilbake til noe nytt. Hun er svært opptatt av kundene, og har i tillegg fått laget et eget hjørne for ris og ros.
– Her kan vi ikke ha de samme varene for lenge, det er viktig med litt variasjon. Vi prøver også å selge ting man kanskje ikke finner overalt. Akkurat nå går det i aktiveringsleker, som å lage din egen stjernekikkert, eller trillebår siden det er sommer og tid for hagearbeid. Vi har også et nytt aktivitetshjørne for barn der de kan sitte og tegne. I sommer skal vi dessuten ha en ris og ros – bok liggende her hvor kundene kan gi oss tilbakemeldinger. Har de lyst til å fortelle oss noe vil vi gjerne høre, da blir vi kjempeglade.

Noe for enhver smak

Det er mye som skjer på Haugar i sommer, og enten du er barn eller voksen finnes det aktiviteter som helt sikkert kan friste. Hver ukedag kan man blant annet bli med på  workshops i tegning og papir, skulptur, maleri, collage og grafikk. Utenfor har museet fått en ny skulptur, og «Blå flathatt» har allerede fått mye oppmerksomhet. I andre etasje er det to utstillinger kalt «Arbeidstittel: The Workers» og «Ane Mette Hol: Midtkarriere retrospektiv», hvor den siste er en egen utstilling i utstillingen. Ute i Borggården venter et pop up galleri med overraskelser for den som er nysgjerrig, og på Tønsbergs eneste italienske piazza kan du sitte med et glass kaldt drikke i sommersola.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.