Stabil arbeidsledighet i regionen

30. juni, 2023

14:32

Ingen kommentar

Arbeidsledigheten i Vestfold og Telemark er stabil, og andelen helt arbeidsledige er litt høyere enn gjennomsnittet i landet. Stadig flere fra Ukraina er på jobbjakt nå.

I juni var 4.253 personer registrert som helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Det er 216 flere enn i samme periode i fjor.

Ledige stillinger

2.598 stillinger var utlyst i Vestfold og Telemark i juni. De fleste stillingene var innen helse og omsorg. Det var også mange ledige stillinger innen reiseliv, transport og butikk- og salgsarbeid.

– Arbeidsledigheten er stabil. Den har gått litt opp sammenlignet med den rekordlave ledigheten i fjor, men er allikevel lavere enn tidligere forventet. Dette betyr at det er gode muligheter for å få jobb nå- og det er positivt, sier direktør i NAV Vestfold og Telemark Anders Anundsen.

Direktør i NAV Vestfold og Telemark Anders Anundsen.

Nesten halvparten av de arbeidsledige kommer fra andre land

46 prosent av de som er helt arbeidsledige i fylket er født utenfor Norge. De fleste kommer fra Polen, Syria og Litauen.

Det har vært en økning i arbeidssøkere fra Ukraina. I juni 2022 var det kun var sju personer fra Ukraina registrert som arbeidsledige i fylket. Nå er antallet 107.

– Stadig flere av de som er kommet fra Ukraina avslutter introduksjonsprogram for flyktninger og blir klare for arbeid nå. Vi forventer også en ytterligere økning av arbeidssøkere fra Ukraina framover. Innvandrere er en prioritert gruppe for NAV. Vi jobber mye med å hjelpe disse med kurs, arbeidspraksis og andre støtteordninger som kan hjelpe dem i jobb. Vi oppfordrer næringslivet til å være med å gi flere plass i arbeidslivet, sier Anundsen.

Høyest i Horten

Det er stor variasjon i arbeidsledigheten i kommunene. Høyest arbeidsledighet er det i Horten med 2,5 prosent, etterfulgt av Skien med 2,4 prosent og Porsgrunn med 2,3 prosent. I kommunene i Vest-Telemark er andelen arbeidsledige lavest.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *