Stadig større interesse for golf blant ungdommen

Tekst og foto: Pia Leskovsky

Lina Resell, leder for administrasjon og proshop i Nøtterøy Golfklubb, snakker entusiastisk om alle de nye medlemmene de har fått i det siste. De har installert Trackman Range på driving range, og det er veldig populært, forteller hun.

– Det har tatt helt av, det er kjempegøy. Trackman Range er en app for svinganalyse der du blant annet kan se hvor langt du har slått. Vi har siktepunkter med flagg ute på banen, så du kan for eksempel sikte mot et av dem, og så kan du kontrollere avstanden og se hvor langt unna ballen har havnet. Nytt medlemskap krever samtidig litt opplæring og etikette, og alle medlemmer må gjennom et Veien til golf-kurs. De yngre har ofte litt andre behov enn de voksne spillerne, og det er viktig å ta hensyn til. Nytt av året er derfor at juniorene får et eget kurs med mer tilrettelagt opplæring.

Men hvor blir det av jentene?

Interessen er imidlertid størst blant guttene, og Lina skulle gjerne ønske at de fikk flere jenter til å bli glad i golf. I sommer skal klubben ha flere aktiviteter som de håper kan bidra til å øke andelen jentespillere. Hun trekker blant annet frem Golfjentene, et arrangementbasert breddeprogram i regi av Norges Golfforbund. Dette er i tillegg et samarbeid med Sandefjord, Tjøme og Tønsberg Golfklubb, der man spiller på de ulike banene. Med felles tiltak på tvers av klubbene kan jenter trene og ha det gøy sammen. Golfjenter er gratis, og passer for alle jenter uansett funksjonsnivå, enten du har spilt før eller det er første gangen. Tønsberg Golfklubb har samling 27. juni, mens Nøtterøy Golfklubb har 22. august. 27. – 29. juni inviteres det i tillegg til sommerleir for juniorer, en gyllen mulighet til å lære enda mer. Og skulle du som voksen ha glemt å melde deg på Veien til golf-kurs, er det fortsatt noen ledige plasser 13. juli, og datoer for august kommer.

Idrettsleder?

Trenger laget ditt penger?
Eller kanskje mer publisitet?

Begge deler, kanskje?

SE HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.