I disse dager starter Statens vegvesen og entreprenøren Peab å legge asfalt på E18 i Vestfold i sydgående retning. Planen er å være ferdig til midten av oktober.

Starter asfaltering av E18 i Vestfold etter ekstrabevilgning

23. september, 2023

09:37

Ingen kommentar

Nesten 8000 tonn asfalt skal legges på E18 i Vestfold de neste ukene. Årsaken er ekstra bevilgning i revidert nasjonalbudsjett.

-I disse dager starter vi å legge asfalt på E18 i sydgående retning. Vi starter ved fylkesgrensa til Viken fylke og jobber oss sørover, forteller Edvard Straumsnes, byggeleder for asfalt i Statens vegvesen.

Asfaltsesongen startet i vår, og all asfalt som var planlagt for E18 i Vestfold, er lagt. Totalt er 18000 tonn asfalt fordelt utover E18 i løpet av våren og sommeren. Men etter at revidert nasjonalbudsjett ble vedtatt, måtte Straumsnes og kollegaene hive seg rundt å få en ny kontrakt ut i markedet.

– Vi fikk lyst ut denne asfaltkontrakten i markedet før sommeren. Oppdraget gikk til Peab, og nå er de klare til å starte, forteller Straumsnes.

Ferdig til midten av oktober

Å legge asfalt er væravhengig, og Straumsnes satser på at regnværet holder seg borte de neste ukene:

– Vi krysser fingrene for tørt vær fremover. Hvis alt går etter planen, regner jeg med vi er ferdige i midten av oktober.

I alt er det åtte parseller som nå får nylagt asfalt.

– Vi skal asfaltere ved Foksrød, Gulli, Hem, Undrumsdal, Kopstad, Sande, Holmestrand. Totalt blir det snakk om nesten 17 km med nylagt asfalt. Dette kommer som sagt i tillegg til de strekningene på riks- og europavegene som har fått nytt asfaltdekke i år, sier Straumsnes.

Fornøyd med ekstra penger

Statens vegvesen er selvfølgelige fornøyd med ekstra penger til vedlikehold av vegene.

– Ny asfalt er med på å øke verdien på vegene vi allerede har. Det gir en jevn overflate med godt veggrep som gir tryggere veger og god kjørekomfort. I tillegg til asfalten vi nå skal legge på E18 i Vestfold, er 12000-14000 tonn ekstra asfalt fordelt på de fire asfalt-kontraktene vi allerede har i Agder og Vestfold og Telemark som følge av bevilgningen i revidert nasjonalbudsjett, forklarer byggelederen.

Asfalteringen foregår på kveld og natt når det er minst trafikk på E18.

– Arbeidet vil pågå mellom kl. 21-06. Selv om det er lavest trafikk i dette tidsrommet sammenlignet med trafikken på dagtid, er det fortsatt mange som er ute og kjører mens asfaltarbeiderne er på jobb. Vi har en klar oppfordring til trafikantene om å vise hensyn til de som jobber langs vegene. De gjør en viktig jobb for oss alle, oppfordrer Edvard Straumsnes i Statens vegvesen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *