Swing'it deltar i Melodi Grand Prix. FOTO: Frode Winther Nylehn-Johansen.

Startet i Tønsberg – klare for MGP

4. januar, 2023

20:39

Ingen kommentar

Swing’it startet karrieren som gatemusikanter i Tønsberg i 2014. Drømmen var å vise verden at gladjazzen hører hjemme i musikkverdenen også på 2020-tallet.

Bandet har siden den gangen spilt hundrevis av konserter rundt omkring i Norge, Europa og USA. De har spilt på alt fra store festivalscener til private yachter i Ibiza, paradekonserter i New Orleans, hemmelige jazzklubber i London og cruiseskip i Karibien.

I 2018 lagde de konseptet «Prohibition», et show med 1920-talls dans, burlesque, cabaret og musikk der alle i publikum kler seg opp i Gatsby-stil. Dette kulminerte i Norges største nyttårsfest med 750 mennesker da de feiret «Det nye 20-tallet» ved inngangen til 2020. I 2021 solgte de ut Samfundet i Trondheim på under 24 timer.

Bandet har i en årrekke vært fast inventar på Norges største jazzfestival, Kongsberg Jazzfestival, og har tross deres unge karriere rukket å bli det mestspillende bandet i festivalens 58 år lange historie med 74 konserter. For tiden reiser de rundt i storbyer i Europa og spiller for tusenvis av mennesker i byer som Berlin, London, Amsterdam og Paris, før de vender hjem til Norge og MGP.

Bandet består av Martin Jarl Velsin fra Trondheim, Leif Peter Vilhelm Grahn fra Oslo, Edvard Bondi Knowles fra Oslo, Jan Ivar Ekroll fra Trondheim, Vebjørn Mamen fra Oslo, Håvard Mathisen Tanner fra London og Håkon Kvam fra Oslo.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *