Regjeringen sier de vil ha full momskompensasjon for frivillige organisasjoner og setter av 2,025 milliarder i sitt forslag til statsbudsjett for 2023. Det mener Frivillighet Norge er for lite penger. (Foto: Birgitte Heneide, Frivillighet Norge)

Statsbudsjettet: Holder ikke til full momskompensasjon

6. oktober, 2022

12:02

Ingen kommentar

Regjeringen sier de vil ha full momskompensasjon for frivillige organisasjoner og setter av 2,025 milliarder i sitt forslag til statsbudsjett for 2023. Det mener Frivillighet Norge er for lite penger.

– Dette holder ikke til full momskompensasjon. Skal regjeringen holde løftene sine må det komme mer penger på bordet, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Gjennom momskompensasjonsordningen får frivillige organisasjoner tilbakebetalt sine utgifter til moms på varer og tjenester. Summen som bevilges i budsjettet for 2023 skal dekke utgiftene fra aktiviteten i 2022.

Regjeringen satte av 1,9 milliarder til ordningen for 2022, det viste seg å være for lite da organisasjonene søkte om tilbakebetaling av over 2 milliarder. Frivillighet Norge forventer at summen for 2023 vil øke mer fordi det har vært høyere aktivitet i år.

– I år feirer vi frivillighetens år. Det er høy aktivitet i lokalsamfunn over hele landet. Det er bra. Organisasjonene har hatt det tøft med nedstengning, lav aktivitet, tap av medlemmer og nå høye priser. At vi fortsatt klarer å øke aktiviteten er utelukkende et gode for samfunnet vårt. Når regjeringen er for tamme i sitt forslag må Stortinget ta ansvar for å sikre full momskompensasjon for 2023, sier Slotterøy Johnsen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *