Stedsutviklingsseminar

16. oktober, 2023

11:26

Ingen kommentar

19. oktober arrangeres det stedsutviklingsseminar på Haugar kunstmuseum. Hit kommer både arkitekter, kommunerepresentanter, politikere og publikum.

På høyden midt i regionhovedstaden Tønsberg ligger Haugar kunstmuseum. Kunstmuseet flyttet inn i den nå over 100-år gamle bygningen i 1995, og feirer 30-års jubileum i 2025. Museet viser utstillinger av norske og internasjonale kunstnere, og utvider stadig sin egen kunstsamling. Utviklingen av Haugar kunstmuseum og området rundt (Haugar) er en stor mulighet for regionen, og bør stå sentralt for politikere og innbyggere i Vestfold.

Haugar som byrom

I en periode har museet samarbeidet med ulike aktører for å se på mulighetene til å koble kunstmuseet nærmere byen og byen nærmere kunstmuseet. Vi ønsker å tilgjengeliggjøre Haugar som et byrom, og tenker at dette gjøres i samarbeid. Vi har blant annet invitert inn arkitektstudenter og forskere ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) til å tenke fritt, og er i kontinuerlig dialog med både private og offentlige aktører.

For å vise frem og diskutere mulighetene inviterer vi nå inn til stedsutviklingsseminar. Vi har invitert med oss representanter fra Tønsberg kommune, nye Vestfold fylkeskommune, AHO og SPIR arkitekter for å dele sine tanker sammen med våre. På seminaret ønsker vi å legge frem og drøfte muligheter, og vi inviterer både politikere, offentlig ansatte og den enkelte innbygger eller interesserte til å komme.

Husk å sikre deg billett, det er begrenset med plasser, haugar.com.

Program

10.00: Registrering

10.30: Presentasjon 1 – Tønsberg kommune: Kommunalsjef for kultur- og samfunnsutvikling Geir Viksand

11.30: Presentasjon 2 – SPIR arkitekter: Ragnhild Jordtveit fra SPIR arkitekter har med seg Eirik Sørem fra BoMer

12.30: Lunsj

13.15: Presentasjon 3 – Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO): Professor Gro Bonesmo har med seg Halvor Weider Ellefsen og Paola Simone Garcia

14.15: Presentasjon 4 – Haugar kunstmuseum: Avdelingsdirektør Ida Bringedal stiller sammen med formidlingsleder Maria Muhrman

15.15: Avslutning av seminaret

15.30: Omvisning i utstillingene

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *