Stimulerer kreativiteten

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2005.

Kreativt Verksted har Solveig Ingelin Walther kalt lokalet hun disponerer i Øvre Langgate – et stort og lyst rom med vegger tett dekket med bilder og masker og totemer og bord med maling og redskaper, papir og papp,

ELSE MARIE HØST tekst og foto

Hun er utdannet førskolelærer, har spilt piano i skoleorkestre og teatergrupper, drev i mange år Solveigs Urtehage i Telemark – med eget og fargerikt magasin – holder kurs i dans og forming og forskjellige massasjeteknikker, har deltatt med tekstilkunst på utallige utstillinger.

KRAFTSKJOLD: Jonas Grytnes, 12 år (t.v.) og William Greni Arnø, 11, legger siste hånd på totemene de begynte på forrige kurskveld.

Jo da. Det er bare å ramse opp. Nå bor hun halve uka i Tønsberg – mens hun venter på å få solgt huset hun har i Bamle – og holder malekurs for voksne, ungdom og barn.

Og i dag er det barnekurs. Tre av de ivrigste er tidlig ute, de gikk på kurs her i vårsemesteret også og kan peke ut egne arbeider som har fått veggplass. Ivrig etter å komme i gang med nye.

ACRYLBILDER: Oda Berg Dingstad (9 år) med et bildeutvalg.

– Vi starter med en liten historie som kan inspirere og gi idéer, og setter på rolig musikk som tar dem videre, forklarer Solveig. – Musikken stimulerer den kreative hjernehalvdelen, vet du. De begynner på et bilde – lar fantasien råde, og ofte ender det med noe helt annet enn det de hadde planlagt. De lærer å se på bildene på en ny måte – og det er ikke jeg som skal si om et bilde er godt eller ikke fullt så godt.

På et langbord står et stort utvalg av acryl- og veggmaling i alle farger og nyanser. Elevene skal ikke streve med fargeblanding, fargene skal holdes rene:

– Da blir det mye sterkere energi i et bilde. Og vi maler ikke med pensler, vi bruker hender, svamper, kluter, tråd og garn og ting og tang. Action paint. Penslene er bare til å blande fargene med vann.

red@byavisatonsberg.no

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.