STJERNE: Marius Roth Christensen (49) fra Tønsberg er med i årets stjernekamp. Foto: Christian Roth Christensen

Stjernekamp-deltaker: – Sa ja etter tredje gang de spurte

4. august, 2021

13:06

Ingen kommentar

Marius Roth Christensen (49) fra Tønsberg tar ikke pause etter en suksessrik forestilling «Mamma & Teigen, Jussi, Elvis & meg», han er nå en av deltakerne i årets Stjernekamp.

HINA ASLAM tekst

Som de fleste i Tønsberg vet allerede så har Christensen sin bakgrunn i rocken, og som gitarist i Seigmen. Bandet gjorde stor suksess på 90-tallet og vant Spellemannpris, men i 1999 ble bandet oppløst. Og etter noen års pause startet de opp igjen i 2005.
Han er dermed aktuell snart med ny plate igjen, men i august ser du han på TV. Stjernekamp sendes direkte 10 lørdager på rad fra Nydalen i Oslo.

NY PLATE: Marius Roth Christensen er klar med en ny plate snart. Foto: Christian Roth Christensen

Var klar denne gangen
– For det første så er det jo veldig hyggelig å bli spurt om å være med. Det er faktisk tredje gang de spør, men tenkte at denne gang er jeg mere klar. Har jo egne forestillinger i Tønsberg hvor jeg beveger meg mellom forskjellige sjangere, slik som man må gjøre i Stjernekamp. Også er det jo et fint “vindu” å vise seg frem i. God reklame, sier han.
Den 28. august er NRKs lørdagsflaggskip Stjernekamp tilbake for tiende år på rad, men nytt denne sesongen er at det i tillegg til lørdagens direktesending vil bli laget to programmer hver uke som følger artistene i kulissene. De vil blant annet vise deltakerne på øving og hjemmebane gjennom uka og bak scenen før, under og etter lørdagens sending.
De vil blant annet vise deltakerne på øving og hjemmebane gjennom uka og bak scenen før, under og etter lørdagens sending.

Øver og pugger
I første program får artistene vise seg fram i sin egen sjanger, et grep som ble gjort for første gang i fjor. Da får du nok oppleve Christensen i en kjent stil.
Hvordan forbedrer du deg til konkurransen?
–Jeg må jo bare øve som jeg pleier. Pugge tekst, og så sette det sammen med musikere etter hvert, sier han.

Klar med ny forestilling
På 2000-tallet satset Christensen på en karriere innen opera, og ble etter hvert fast ansatt ved Den Norske Opera og Ballett. Samtidig jobber han frilans i inn- og utland. Og akkurat nå er han nettopp ferdig med suksessforestillingen «Mamma & Teigen, Jussi, Elvis & meg».
–Det gikk helt strålende. Skulle jo ha 4-5 forestillinger og endte opp på 30. Utrolig gøy. Det er jo en forestilling som gjenspeiler opplevelser knyttet til musikk fra min oppvekst og frem til nå. Flere fortellinger om min oppvekst som mange kjenner seg igjen i, forteller han.
Det er klart for en ny forestilling igjen i sommer og den heter «Forever Young. Den gangen sommerferien var uendelig lang». Den får du se i Tønsberg i sommer.
–Den blir jo litt i samme gate, men tar for seg litt mer av det tiåret som satte dypest spor i meg. En del musikk og opplevelser fra 80 tallet, men også den jeg er i dag som operasanger. Det blir en variert konsert med Marius, med gode historier, forteller han.

Her er årets artister:
Chand Torsvik – 38 år, fra Namsos
Alexandra Rotan – 24 år, fra Råholt
Marius Roth Christensen – 49 år, fra Tønsberg
Anna-Lisa Kumoji – 31 år, fra Drammen
Fredrik Domaas – 26 år, fra Bergen
Carina Dahl – 35 år, fra Trondheim
Kevin Mbugua – 30 år, fra Oslo
Heidi Ruud Ellingsen – 35 år, fra Narvik
Bjørn Tomren – 40 år, fra Tomrefjord
Jorun Stiansen – 37 år, fra Vennesla

red@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *