MEDLEMMENE: Alle i ensemblet er alle bosatt i Tønsberg-området. F. v.: Tove Gleditsch Lie, Kåre A. Lie, Sigmund Fjelberg, Nina Cecilie Grønvoll og Geir Bremnes.

Store planer – små utgifter

19. januar, 2021

10:46

Ingen kommentar

En konsert i måneden var håpet da Levende klassisk i desember i fjor inviterte til den aller første. Men gründeren Petter Andersen kan allerede se tilbake på 17 – og tre til står på programmet før året er omme.

ELSE MARIE HØST tekst JAN LINDH foto

– Men det kan bli flere, sier Petter. – Hvis noe skulle dukke opp.

– Og hva med jobben, IT-konsulenten?

– Dette er ren hobby. Men det hadde nok ikke gått uten e-post og mobil. For musikerne kommer fra mange kanter.

De fleste konsertene har de hatt på Maskinistenes hus, et sted som harmonerer bra med tanken bak Levende klassisk: Mindre stive og høytidelige omgivelser, bedre kontakt mellom publikum og musikere.

Ellers har de hatt konserter både på Jarlsberg og i Teie Hovedgård, og en i samarbeide med Nøtterøy Kulturhus – og nå har de sett de gode mulighetene i Villa Møllebakken. Uhøytidelig atmosfære, men plass til noen flere enn de 40-50 i Maskinistenes Hus.

En femtilapp

Men gratiskonserter er det slutt på:

– Nå har vi skrudd skruen litt til, det blir et lite spleiselag. Publikum betaler 50 kroner, musikerne er rause og spiller rimeligere enn forventet, vi jobber gratis.

– Er det stort flere enn deg?

– Min kone er med, og vi har hatt stor hjelp av Kari Bjørnsrud – hun er ellers keramiker. Og på det kunstneriske planet har vi god støtte av Atle Sponberg, konsertmester i Kringkastningsorkesteret. Men nå blir vi en hel gjeng!

– Av gratisarbeidere?

– Ja. Vi gikk ut med brev og på nettet og spurte om folk ville være med, det resulterte i en fotograf, en scenearbeider og en som skal ta seg av musikerne. Og så har vi fått tilbud om syv-åtte overnattingsplasser! Mange av dem er jo unge – unge og lovende – de ser på Levende klassisk som en utfordrin

MEDLEMMENE: Alle i ensemblet er alle bosatt i Tønsberg-området. F. v.: Tove Gleditsch Lie, Kåre A. Lie, Sigmund Fjelberg, Nina Cecilie Grønvoll og Geir Bremnes.

g, en fin mulighet til å møte publikum. Og ofte tar de selv kontakt med oss. Så vi har greid oss med private bidrag og litt støtte fra Norsk Kulturråd.

Noen store planer

– Og så fikk dere jo en gave på 200.000 fra Anders Jahres fond tidligere i år, er de brukt opp?

– De er nesten urørt! Gode å ha hvis dette skal bli mer enn et ettårsprosjekt. Vi har mange fine lavkostnadskonserter på programmet fremover, så pengene sparer vi til neste år. Da har vi en del planer som vil komme til å koste penger!

– Mer stil?

– Ikke i oppsettet, vi holder på at publikum verken skal behøve å pynte seg eller ruinere seg. Og ingen flotte konsertlokaler.

Og nå står straks årets attende konsert for tur, den 19. oktober. Med to av de unge og lovende – Ada Meinich, bratsj, og pianisten Christian Ihle Hadland. Og enda står tre opplevelsesmuligheter på programmet før nyttårsklokkene ringer.

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2005.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.