Storeslem for Karateklubben

20. januar, 2021

08:21

Ingen kommentar

Denne artikkelen ble publisert i Byavisa Tønsberg i 2005.

Tønsberg Karateklubb gjorde nesten rent bord i juniorklassen da de sist helg konkurrerte i NM. Dermed har de den desidert beste klassen i landet.

TRI D. NGUYEN tekst og foto

– Jeg er utrolig stolt av ungene. De har vært kjempefinke og det er over all forventning, sier sensei (karatelærer) Svein Erik Iversen entusiastisk.

TK tok hjem hele ni av tolv mulige medaljer i junior-rekrutt-klassen. Det er bedre enn noensinne i klubbens historie.

MEDALJEVINNERNE: Første rad, fra venstre: Thomas Askestrand, Nora Elmrani, Amina Elmrani, Markus Abdoli og Jenny Weerakkody.
Andre rad, fra venstre: Haakon Waag Larsen, Eirik Moxnes Kritiansen og lærer Svein Erik Iversen.

To ganger i uka trener de på respekt og disiplin. Over tretti elever møter opp hver gang. Selv om de minste bare er åtte år, det ropes innøvd og taktfast når de skyggebokser kontrollert bortover gulvet.

– I tillegg til at de er dyktige og talentfulle, har de også iver og engasjement. Det gjør det veldig inspirerende å være trener, sier Iversen stolt.

Alle elevene som fikk medalje er NM-debutanter. I forkant av turneringen har de terpet litt ekstra innrømmer senseien. Men det viktigste er å trene og ha det gøy understreker han.

Jenny Weerrakkody, Markus Abdoli og Haakon Waag Larsen synes det er ekstra inspirerende å ha et mål når de trener. De har drevet med karate i henholdsvis ett, to og fem år. Lysten til å fortsette etter suksessen er bare blitt større, og de har allerede lovet treneren å være med også til neste NM. Da vil Haakon, veteran i denne sammenheng, satse på å delta i eliteklassen.

DISIPLIN: Bestemt og taktfast gjør elevene det de får beskjed om av læreren.

– Mamma ble veldig stolt, og jeg fikk sms-melding av broren min, sier Jenny.

– Jeg ble filmet og det ble pizza til middag, sier Markus.

– Alle gratulerte meg, sier Haakon.

Ikke rart det er stor stas å vinne medalje.

– Hva er det beste argumentet for at andre barn skal drive med idrett og karate?

– Fordi det er kjempegøy, sier elevene i kor.

Aldersgrensen for å bli medlem i klubben er egentlig åtte år. Men sensei Iversen lover å ta imot yngre karateentusiaster også, om de er klare for det.

red@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *