Storhandling for tradere på ruglete børser

4. februar, 2022

19:39

Ingen kommentar

BILDET: Mads Johannesen, Nordnet.

I tillegg til å være en dominerende aktør blant private sparere har også Nordnet en stor andel av de private heltids handlerne. De såkalte «daytraderne». Januar måned ble preget av enkelthendelser som alltid er positivt for tradere.

ktive kunder hos nettmegleren Nordnet omsatte finansielle instrumenter for 11,5 milliarder kroner i januar. Daglig snitthandel blant de aktive kundene beløp seg på 6500 handler per dag for de norske kundene.

Av den totale handelen på 11,5 milliarder sto aksjer for 10 milliarder kroner. I tillegg til dette var handelen i finansielle derivater, herunder warrants, opsjoner, og forward kontrakter og på 1,5 milliarder kroner.

Den mest handlede aksjen var Evoultion AB som ble omsatt for over 2,2 miilliarder kroner i løpet av januar måned. Man ser også en sterk trend i både Equinor og Rec Silicon som har blitt handlet for henholdsvis 697 millioner og 540 millioner kroner.

-Evolution AB er desembers mest handlede aksje. Selskapet har gjennom 2021 opplevd både opp og nedturer og har blitt en av de mest likvide aksjene på Stockholmsbørsen. Likviditeten, kombinert med masse kursdrivende nyheter har ført til at våre kunder kjøper og selger aksjen i stort monn hver eneste måned. Med et stort salgspress på Stockholmsbørsen gjennom januar måned har også Evoultion fått unngjelde og aksjen er ned 13 prosent gjennom måneden. Dette skaper store mulighet for aktive tradere, forteller Mads Johannesen i Nordnet.

Januar måned har vært preget av ruglete stemning på verdens børser. Selv om Oslo Børs har holdt seg merkverdig godt gjennom nedturen, ender man altså måneden ned 2,2 prosent. Dette er derimot lite i forhold til være nordiske og internasjonale partnere. OMX Stockholm og København er ned 10 prosent, mens teknologitunge Nastaq og S&P-500 er ned henholdsvis 12 og 7 prosent. Mye av grunnlaget for fallet har vært den siste tids signaler fra verdens sentralbanker om at styringsrentene skal heves gjennom året. Både FED og flere banker har tatt til orde for flere rentehevninger gjennom året, noe som har ført til at markedet har flyktet selskaper med kontantstrøm langt frem i tid, til selskaper med kontantstrøm her og nå. På folkemunne kaller man dette et skifte fra vekstaksjer til verdiaksjer. Inflasjonstallene fortsetter også å komme inn på den høye enden og bidrar således til at sentralbankene er nødt til å sette opp renten, for å unngå at inflasjonen kommer ut av kontroll.

-I tillegg til Evolution AB og Equinor ser man en stor aktivitet i Rec Silicon. Rec Silicon har i mange år vært en favoritt blant tradere. Etter mange harde år har inntoget til Aker Capital og litt medvind makroøkonomisk snudd opp ned på selskapet og har år over år steget kraftig. I 2021 handlet aksjen mellom 13 kroner og helt opp til 25 kroner, som tilsier at selskapet er svært volatilt og nyhetsdrevet. Dette er en perfekt cocktail for tradere. Det samme er tilfellet inn i 2022, der aksjen har svingt kraftig og skapt store muligheter, avslutter Mads Johannesen, Investeringsøkonom i Nordnet

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.