Generasjonsskifte i Grøntanlegg Sandefjord: Daglig leder Trygve Sandvik (til venstre) og André Oljemark (til høyre).

Strandman Anleggsgartner vokser: Kjøper Grøntanlegg Sandefjord

12. mars, 2022

17:44

Ingen kommentar

Grøntanlegg Sandefjord ble startet i 1988 av Trygve Sandvik sammen med Per Kittelsen. De har over 30 års erfaring innen grøntanlegg. Til våren går Trygve av med pensjon og firmaet er kjøpt opp av Tønsberg-baserte Strandman Anleggsgartnerfirma der André Oljemark går inn som prosjektleder.

Etter endt utdanning startet Trygve i Botanisk Hage der han jobbet som gartner i ett år før han i fire år var konsulent for OBOS og Oslo Byfornyelse. Her jobbet han mest administrativt og begynte å kjenne på at faget han var så lidenskapelig opptatt av glapp for ham. Han ble lei av å farte rundt på møter og dette ble motivasjonen for at han startet for seg selv i 1988 sammen med en kollega etter å ha flyttet til Sandefjord i 1984. «Siden har det bare skura og gått, kan du si!» sier han.

Strandman inn på eiersiden

Sandvik forteller at de bestemte seg ganske tidlig for at de ikke ønsket å utvide; de var et lag som jobbet veldig godt sammen og alle hadde kompetanse og erfaring på sitt felt hvor de har spesialisert seg. Opp gjennom årene har de jobbet mot privat- og entreprenørmarked, samtidig som de også prosjekterer uteanlegg med spesialisering innen naturstein og skifer. I Sandefjord er de det eldste anleggsgartnerfirmaet og har jobbet for det meste med nyanlegg og faste kunder.

Til våren blir Trygve 67 år og går av med pensjon og han har troen på en sømløs overgang der André Oljemark etter hvert trer inn i hans rolle. Konsept og sammensetning av arbeidslaget er planlagt å stå uforandret. På spørsmål om han er bekymret for den videre driften forteller Trygve at han er helt avslappet.

-Gutta her kan sine fag, sier han. Løsningen de har kommet frem til med Strandman fra Tønsberg inn på eiersiden føler han seg trygg på, da han opplever at de har en driftsform som matcher deres verdigrunnlag. Det er viktig for ham at de som skal fortsette i jobben trives og blir godt ivaretatt.

Daglig leder i Strandman AS, Ruben Høie( til venstre) kjøper Grøntanlegg Sandefjord av gründeren, Trygve Sandvik (til høyre).

Natur og botanikk

Sandvik gleder seg til pensjonisttilværelsen og en vår hvor han ikke må henge i telefonrøret med kunder, men i stedet kan kose seg med natur og botanikk. Han trives på sjøen med båten sin, har hytte på fjellet og tror til og med at hans egen hage skal få litt stell fremover. Barna hans er etablert og Trygve har barnebarn som han ser frem til å ha mer tid med. Han er også historieinteressert og planlegger å lese mer bøker. Det blir med andre ord ikke vanskelig å fylle dagene for Trygve når han nå går over i pensjonistenes rekker og med André og Strandman som videre forvaltere tar han det med knusende ro. Samtidig vil han fortsette som konsulent:

-Hvis gutta trenger det så stiller jeg opp – og jeg blir vel syvende far i huset, ser jeg for meg, sier han leende.

Et tradisjonsrikt firma

 Nå har altså Tønsberg-baserte Strandman gått inn på eiersiden og André Oljemark går da inn som prosjektleder for den videre driften.

Grøntanlegg Sandefjord er et tradisjonsrikt firma med mange gode lojale kunder gjennom en årrekke. Oljemark sier han er svært ydmyk og kjenner på ansvaret det er å ta over driften av selskapet, selve livsverket til hans forgjenger.

-Det er store sko å fylle – Trygve er jo blitt en slags guru på feltet, sier han.

Det er viktig for ham å holde på både tradisjonene og all erfaringen og kompetansen som er i bedriften. De er fem ansatte der de fleste har jobbet sammen i flere tiår, så det er en sammensveiset gjeng som skal tas vare på.

–De er alle spesialister på sitt fagfelt og til sammen er vi svært allsidige og finner løsninger på det meste, sier Oljemark.

Rett mann på rett plass

For fremtiden mener Oljemark at det blir viktig å pleie de gode relasjonene de har til eksisterende kunder, samtidig som han har visjoner om å utvide kapasiteten og oppleve vekst i Sandefjord-regionen. Han er heller ikke redd for at Trygve klarer å holde seg helt unna.

–Han kommer nok til å fly ned korridorene her fortsatt. Tanken er at han da går inn i en mentorrolle og forhåpentligvis kan senke skuldrene og nyte pensjonisttilværelsen, sier han.

Ved spørsmål supplerer daglig leder i Strandman, Ruben Høie, at han er svært fortrolig med situasjonen i Grøntanlegg Sandefjord.

–André er uten tvil rett mann på rett plass som prosjektleder. Sammen med resten av Strandman og gutta i Grøntanlegg skal vi videreutvikle dette firmaet på best mulig måte fremover. Jeg gleder meg stort, sier en fornøyd Høie.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *