BP-MANN: Bildet er fra 1959, og vi ser den unge BP-mannen Per Magnus Holmøy (18) fra Strandeng, Slagen. FOTO: SLOTTSFJELLMUSEET

Per Magnus Holmøy var BP-mann

22. juli, 2021

20:09

Ingen kommentar

I dag ser vi nærmere på et fint bilde fra 1959. Fotoet viser den unge BP-mannen Per Magnus Holmøy fra Slagen som den gangen var 18 år gammel. I dag bor han på Solvang, og han nærmer seg 80.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

Bildet som ble tatt for snart 62 år siden, og viser altså den unge BP-mannen Per Magnus Holmøy fra Strandeng, Slagen. Fint bilde av en kjekk ung arbeidskar i sitt arbeidsantrekk der vi tydelig ser BP-logoen. Og for de som eventuelt er for unge til å huske BP, så står det for British Petroleum. BP var en bensinstasjon-kjede som hadde flere stasjoner her til lands før i tiden.

–Hvor lå BP-stasjonen der du arbeidet?

–Den lå på Heimdal, omtrent der hvor Circle K ligger i dag, sier Holmøy, som syntes det var skikkelig moro å se bildet av seg selv som ung mann i BP.

–Dette bildet hadde jeg faktisk aldri sett før du sporet meg opp og gjorde meg oppmerksom på det. Veldig moro å se, sier han med et stort smil.

Fin og lærerik tid

Holmøy startet å jobbe på BP i 1958, og var der i ett års tid.

–Hva slags arbeidsoppgaver hadde du som ung BP-mann?

–Jeg fylte blant annet bensin, vasket frontruter og skiftet olje for å nevne noen av arbeidsoppgavene, sier han, samtidig som han forteller at det var en fin og lærerik tid, da han var ung og sprek.

Det var for øvrig Bjørn Gravdahl som var innehaver av BP-stasjonen på Heimdal.

–Hva gjorde du etter at du sluttet i løpet av 1959?

–Jeg startet som sjåfør hos Martin Gran som drev kjøttforretning i Øvre Langgate. Deretter arbeidet jeg hos Lorentz Erbe på Tolvsrød som drev med salg av sjokolade og drops. Jeg har også vært reisende for Saba og Polly fabrikker, og fra 1979 til 1989 var jeg kjøpmann på Husøy.

Jubilerer i april

Det har gått mange år siden du jobbet på BP, og nå nærmer det seg et jubileum?

–Ja, i april rundet jeg 80 år. Og uka før kunne jeg og kona markere diamantbryllup. Vi får se om vi kan markere det litt mer i løpet av året, men vi lever jo i spesielle tider, så vi får se, sier han.

62 ÅR SENERE: Her er Holmøy i dag. Nå har han rundet 80 år.

60 år i den hellige ektestand er ikke verst i våre dager.

espen@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *