Subwoolfer, Elsie Bay og Frode Vassel er klare for MGP-finale

15. februar, 2022

11:52

Ingen kommentar

BILDET: Elsa Søllesvik, alias Elsie Bay.

Det er kun få dager igjen til årets MGP-finale går av stabelen. Lørdag 19. februar kl. 19.50 på NRK1 kan du se blant annet Subwoolfer, Elsie Bay og Frode Vassel kjempe om å få representere Norge i Eurovision.

Subwoolfer er ikke hvilken som helst duo, de er nemlig galaksens største band og ble etablert for hele 4,5 milliarder år siden. Duoen består av brødrene Keith og Jim, som begge to er bosatt på månen. Nå har de kommet til jorden, og Norge, for å delta i det viktigste og mest prestisjefylte musikalske arrangementet i jordens historie; Melodi Grand Prix 2022.

For 4,5 milliarder år siden ble galaksens største band «Subwoolfer» til. Bosatt på månen har brødrene Keith og Jim siden den tid erobret hver eneste planet musikalsk, som gjør dem til tidenes mest suksessfulle popgruppe. 20. juli 1969 dukket profeten Neil opp, som fort ble hyllet som mannen med de sterkeste armene. Neil lovte brødrene å komme tilbake og fortelle dem hvordan de kunne bli det største bandet på hans planet også, men først måtte de skrive den beste sangen i hele universet på hans morsmål – engelsk. Keith og Jim har siden den tid jobbet og perfeksjonert sin kunst som er manifestert i mesterverket «Give That Wolf A Banana» – men Neil vendte aldri tilbake. Armert med den beste sangen i universet legger de nå ut på reisen til jorda for å lete etter Neil og for å ta plassen som ikke bare galaksen, men også verdens største artist, gjennom å opptre på det viktigste og mest prestisjefulle musikalske arrangementet i jordens historie; Melodi Grand Prix 2022.

Elsie Bay

Sannsynligheten for at du har hørt stemmen til 25 år gamle Elsa Søllesvik før er stor, allerede som 17-åring fikk hun sitt gjennombrudd med pop-suksessen Elsa & Emilie. For låtskriveren fra Haugesund var dette starten på en reise som skulle lede til blant annet By:Larm, P3-listing, Lindmo & VG-lista.

Som artist skriver Elsa alle låtene sine selv, og på «fritiden» gjør hun låter for andre artister både lokalt og internasjonalt, alt dette ved siden av bachelorstudiet i rettsvitenskap. Elsa ble i 2014 nominert til Spellemannsprisen med albumet «Endless Optimism», som har gitt lyd til TV-serien SKAM, og som sammen med albumet «Kill Your Darlings» har strømmet over 30 millioner ganger på Spotify. Nå tar Elsa det første skrittet på veien mot nye mål med lanseringen av soloprosjektet sitt: Elsie Bay. Hun forteller at historien bak artistnavnet er at Elsie var et av navnene foreldrene hadde i tankene da hun ble født, før de landet på Elsa. Hun har også skrevet låten «Witch Woods» som gikk til finalen i MGP i 2021 og «Hammer of Thor» fra årets Grand Prix.

Frode Vassel

Frode Vassel er opprinnelig fra Bergen, men har bodd i Oslo i mange år. Nå bor han på Holmlia med sin kone og tre barn. I 2008 gikk han ut fra Norges Musikkhøgskole, og har siden jobbet som freelance sanger. I en årrekke har han vært en av Norges mest benyttede korister, og har turnert med artister som Maria Mena, Chris Holsten, Ylvis og Åge Sten Nilsen. Han har også vært stemmen bak en rekke TV-produksjoner, deriblant flere sesonger av «Skal vi danse». Som korist har han deltatt i Eurovision tre ganger tidligere; i 2017 med JOWST og Aleksander Walmann, i 2018 med Alexander Rybak og i 2019 med KEiiNO. Frode ble kjent for et større publikum da han deltok på The Voice i 2021, da han fikk alle mentorene til å snu seg med sin versjon av «Into The Unknown».

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *