Hotellrom som ikke er skikkelig rengjort og ryddet fra forrige gjest irriterer nordmenn på ferie. Foto: Unsplash.

Sur på sommertur: Dette hisser oss opp på ferie

25. juli, 2023

09:40

Ingen kommentar

4 av 5 av oss irriterer seg over smått og stort på ferie. Her er lista.

 1. Skitne hotellrom
 2. Veggedyr og kakerlakker
 3. Forsinkelser
 4. Andre nordmenns oppførsel på ferie
 5. Folk som sparker i setet på flyet
 6. Mygg
 7. Fyll
 8. Manglende internett
 9. Andres barn
 10. At reisefølget bruker mobilen for mye
 11. Kø for å hente ut leiebil
 12. Egne barn
 13. Partneren
  (Kilde: Frendeundersøkelsen, utført av Norstat)  

– At nordmenn går oppå hverandre i ferien og at parforhold går i oppløsning når vi kommer hjem må være en myte. Partneren vår er det vi irriterer oss minst over. Til og med egne barn er verre, sier Marius Solberg Anfinsen, fungerende kommunikasjonssjef i Frende Forsikring.

Skrekkombinasjonen

Toppen av lista viser hva marerittet er for nordmenn på tur.

– At du kommer til et skittent hotellrom, godt forsinket etter at irriterende medpassasjerer har plaget deg på flyet. Så finner du veggedyr på madrassen eller kakerlakker i hjørnet når du endelig er fremme, sier Anfinsen.

Den uhøytidelige landsrepresentative undersøkelsen som Norstat har utført for Frende Forsikring viser at det er en rekke uforutsette ting som skjer rett som det er, som kan vippe oss av pinnen.

– Vi har bare lyst til å ha fri. Oppleve noe kjekt. Koble av. Spise god mat. Kanskje har vi gledet oss til dette siden før pandemien og i år har mange spart ekstra godt for å i det hele tatt ha råd til å reise. Da er det en skikkelig nedtur når ting ikke blir som du hadde sett for deg, sier han.

Ferien koster skjorta i år

Frendeundersøkelsen viser at over halvparten av oss har gjort endringer i sommerplanene på grunn av prisøkningene det siste året. En elendig kronekurs gjør også at mange har tatt grep for å håndtere feriekostnadene.

– Men 44 prosent sier at de kjører på som planlagt. Når ferien koster skjorta i utgangspunktet orker du ikke mye motgang i form av forsinkelser, kanselleringer, skitne rom eller andre irritasjonsmomenter, sier Marius Solberg Anfinsen.

1 av 5 irriterer seg ikke over noe

22 prosent sier at de ikke irriterer seg over noe.

– Det må jo være deilig og en god oppskrift på å komme uthvilt tilbake til hverdagen. Mange har mye å lære av å akseptere det du ikke får gjort noe med, meg selv inkludert. At nettet kan forsvinne, at flyet er forsinket eller at myggen stikker innom og hilser på. Det er enormt irriterende, men ikke verdt å ødelegge feriedagen på, sier Anfinsen i Frende.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *