Rundt 70 pensjonister møtte opp til medlemsmøte i Nøtterøy Pensjonistforening torsdag.

Synlige pensjonister på Nøtterøy

6. oktober, 2022

19:35

1 kommentarer

Torsdag var det medlemsmøte i Nøtterøy pensjonistforening, og rundt 70 medlemmer møtte opp. Magne Tuxen ønsket velkommen. Han snakket om at vi må bli mer synlig i samfunnet. Når vi blir synlig detter resten av visjonen «sterk og tydelig» på plass, sa han.

Tekst: Berit Hermes-Jacobsen

Byavisa presenterte, ved Bente Wemundstad, samarbeidsform og felles intensjon. Det handler om den nye måten å tenke lokalavis på. Når vi blir pensjonister så «lukkes dørene bak oss». Derfor må vi ut i for eksempel lokalavisa med vår kunnskap og livserfaring og dele denne med leserne. Du kan skrive i avisen

Du kan skrive i avisa

Det er ikke lett å få spalteplass i vanlige aviser, men i den nye Byavisa, som heter BY Tønsberg & Færder, kan alle komme til med sine saker. Inne på Lokalportalen i avisa kan du skrive om det som opptar deg, og lese hva som foregår i ditt nabolag. Du kan lese hva som foregår i ditt nabolag, for Tønsberg og Færder er delt inn i lokale soner. Det er lettere å skrive innlegg i avisa enn på Facebook. Abonnementet koster egentlig 99,- per måned, men vi pensjonister får «honnørrabatt» og betaler 49,- i måneden. Er det mange som har lyst til å skrive om saker så ønsker Bente å lage en redaksjonsgruppe, så meld dere på. Temaet vekket engasjement på medlemsmøtet. Avisen oppdateres flere ganger per dag, og artiklene vil også dukke opp på Facebook.

Mat som medisin

Magne orienterte om prosjekt Færder, «mat som medisin» kosthold, helse, ernæring og underernæring og boforhold. Dette går sin gang og søknad om DAM-midler er på gang.

Styreleder Magne Tuxen har hatt e-postkontakt med Statsforvalterens kontor vedrørende «mat som medisin». Vi håper vi får DAM midler. Statsforvalters kontor ønsker at vi orienterer videre når prosjektet kommer i gang.

Styreleder Magne Tuxen har også hatt møte med leder av pensjonistforbundet, Jan Davidsen, angående «mat som medisin» og alt vi driver med. De to vil gjennomføre et nytt møte om ikke lenge.

Tuxen har tatt kontakt med høyresiden av politikerne i Færder og orientert både ordførerkandidat Tom Mello og høyres representant for helse og omsorg Jan Helge Fosse i den hensikt å koble flere politikere på denne saken «mat som medisin». I tillegg til at sittende politikere i Arbeiderpartiet selvsagt allerede er orientert.

Torås Fort

Torås Fort vil invitere oss på et besøk med omvisning og lunsj. Invitasjonen vil sendes direkte til medlemmene fra Oddrun. Det er plass til 40 mennesker. Imponerende sted, så meld dere på.

Minner fortsatt på at om du ikke har noen på grasrotandelen når du tipper, så meld oss inn. Kan gi assistanse på innmelding.

Vi har i det siste fått cirka 16 nye medlemmer, men vi håper flere vil støtte seniorsakene våre, og det gjør de ved å bli medlem.

Seniornett sjølyst inviterer til datakurs. 12 timers kurs over fire dager (en gang i uka) til kr. 200.- Ring 992 61 782 eller 33 40 35 90 Det ender med at du får diplom!

Trenger flere

Valgkomité vil bli ledet av Oddrun Paulsen og Roar Granlund har sagt seg villig til å være vara.

Angående turene våre så behøver vi en reiseleder. Meld deg på om du liker å booke reiser😄

Vi behøver en kasserer i styret og et styremedlem fra februar 2023. Sommerferie fra begynnelsen av juni til slutten av august! Styremøte en gang i måneden. Man kan ta en reise og hoppe over et møte ved behov. Derfor er det enda viktigere at vi er flere til å dele på oppgavene.

Quiz og kaffe: Fire lag fikk full pott. Fire lag hadde ti rette, så bra nivå!

Loddsalget foregikk per i dag over vipps og kontanter, vel 70 seniorer møtte opp.

Eventuelt

Gyrid Beck kommer 5. januar 2023 og skal holde foredraget «Det er meg det kommer an på». Det vil snart bli arrangert tur til Strømstad. Reisen starter med ferga til Moss og du får ta med det som er handlet på Systembolaget på dagstur i november. 7. des 2022 er det julebord på Tollboden.

Og vi behøver mange flere til redaksjonskomiteen av seniorer i den nye BY Tønsberg & Færder.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *