Syv kunstnere er nyansatt i Skuespiller- og danseralliansen

4. februar, 2022

18:44

Ingen kommentar

1. februar ble det klart hvilke skuespillere og dansere som blir ansatt i Skuespiller – og danseralliansen (SKUDA) i 2022. SKUDA øker antallet ansatte fra 105 til 112 scenekunstnere.

At vi i år kan ansette ytterligere 7 nye kunstnere er vi svært glade for, spesielt etter snart to krevende år der pandemien har ført til et nedstengt kulturliv i lange perioder. Krisen har rammet alle kunstnere som i stor grad har fått kansellert og utsatt sine jobber, og stått på bare bakke. Innenfor scenekunstfeltet gjelder dette spesielt de som ikke har fast ansettelse, som jo er de aller fleste, sier Tone Øvrebø Johannessen.

Ansettelsene i Skuespiller- og danseralliansen er et betydelig virkemiddel i scenekunst- og kunstnerpolitikken, med den hensikt å tilrettelegge for at frilans dansere og skuespillere kan utvikle bærekraftige kunstnerkarrierer.

Skuespiller- og danseralliansen har et viktig samfunnsoppdrag ved å bidra til at de ansatte kunstnerne kan opprettholde kontinuitet i yrket og være i faglig og kunstnerisk utvikling mellom sine kunstneriske jobber. Pandemien har fremhevet SKUDAs betydning både for individuelle ansatte kunstnere, og for arbeids- og oppdragsgivere i bransjen som er bekymret for kompetansetap og kompetanseflukt.

Denne ansettelsesformen bør politikerne se er et spesielt godt virkemiddel også nå når samfunnet skal gjenåpnes og kulturlivet gradvis skal komme tilbake. For dansere og skuespillere uten faste ansettelser er det å ha Skuespiller- og danseralliansen i periodene mellom jobber en anerkjennelse av deres kunstneriske virke og erfaring.

Målet er å ha 150 kunstnere tilknyttet Skuespiller- og danseralliansen i 2025.
Årets nye ansatte representerer stor sjangermessig variasjon i det de arbeider innenfor; fra samtidsuttrykk i dans og teater, performance, og musikaler til de mer klassiske oppsetningene, sier Øvrebø Johannessen.

Følgende syv kunstnerne er nyansatt pr. februar 2022:

Dansere: Mariama Fatou Kalley Slåttøy, Sindre Bjørke Høyang, Charlott Utzig og Harald Beharie
Skuespillere: Per Bogstad Gulliksen, Hadle Reisæter og Jonas Fuglevik Urstad

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *