TOMÅLSSKÅRER: Kaptein Anders Nygaard avgjorde kampen mot Kvik Halden lørdag. Her mot Fløy for en uke siden. Foto: FK Eik Tønsberg

Tabelltopp for Eik Tønsberg

17. juni, 2024

21:19

Ingen kommentar

Tekst: Bendik Berntsen

Etter en snart halvspilt sesong, ligger de sorte og hvite alene på toppen av tabellen. Eik Tønsberg er på vei.

– Fasit etter 11 runder er at vi har vært det beste laget, fastslår Eik Tønsberg-kaptein Anders Nygaard (29).

Det var toppen mot bunn av tabellen, da Eik Tønsberg-bussen satt snuten mot Bastø-ferga og Halden til den ellevte runden i PostNord på lørdag. Og etter to seire på rad var det bortelaget som var storfavoritter mot Kvik Halden som enda ikke har vunnet i år.

To kjappe mål

– Det var en krigekamp på vanskelig gressbane som vi drar i land.

Slik oppsummerer kapteinen og tomålsscoreren lørdagens oppgjør, og det var i den første omgangen kampen ble formet.

Da klokka bikka 22 minutter kriget de sorte og hvite til seg et hjørnespark. Et hjørnespark som skulle bli fatalt for hjemmelaget i grønt. Når Scott Woods elegante venstrefot befinner seg på landslagsoppdrag for Filippinene, var det Harald Danielsen som tok turen ned til hjørneflagget. Ballen ble lagt elegant inn helt inne ved hjemmelagets keeperstrek. Kvik Haldens kaptein, Sæter-Mehmeti, nådde imidlertid høyest, men da klareringen går rett opp i luften, står luftens baron, Anders Nygaard, klar. I en real kapteinduell var han nådeløs da han knuste Sæter-Mehmeti og satte kula mellom beina til Haldens sisteskanse, som må ta på seg litt av skylden for det som ble dagens første mål.

Og mer skulle det bli.

Blussen fyres blant de tilreisende supporterene, og hjemmelaget, som har fått en knekk i selvtilliten, tar avsparket. Bare sekunder senere, og før blussen i det hele tatt har brent opp, roter hjemmelaget bort ballen igjen. Det skjer ved nok en klarering i feltet som havner hos Anders Nygaard. Denne gangen på hjørnet av sekstenmeteren. På halvspretten, hamrer midtbanegeneralen til et skudd som først ser ut til å gå lavt. Avslutningen er imidlertid så hardt at den etterhvert flyr oppover, og i lengste kryss. Et nydelig skudd som utgjør hans andre for dagen.

To kjappe røde kort

Lettelse hos bortelaget – aggresjon hos bortelaget, og det er hjemmelagets Mohammed Jatta som er frontfiguren for frustrasjonen. Etter en drøy halvtime starter det med ordbruk som resulterer i et gult kort. Kortet som snart skal gjøre vondt verre. I det 37. minuttet koker det over for Jatta. En sen takling, som aldri ser ut til å være produsert av noe annet enn sinne, utgjør hans andre gule kort for dagen. Med ti mann ser opphentingen ut til å bli et umulighetsprosjekt, men Danielsen gjør reprise av Jattas takling bare fem minutter senere. Og med et tidligere gult kort, må også han i garderoben.

Med dét var det ti mot ti like før pause.

Men det blir ikke stort mer å skrive i den andre omgangen. Eik Tønsberg kontrollerte kampen i havn, og seilte forbi Halden med tittelen “best i PostNord” i god behold på toppen av tabellen.

Hva er det som funker så bra?

– Det som har kjennetegnet oss i to år nå, forklarer Nygaard.

Tønsberg-laget har virkelig funnet formen etter Kjetil Kristoffersen tok over før 2022-sesongen, og med spillestilen som funker, kan klubben være på vei til nye høyder.

– Vi må bare nullstille til hver kamp og se hvor det bærer, avslutter en positiv Nygaard.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.