FORTVILET: Eik Tønsberg-spillerne var tydelig misfornøyd med null poeng etter de spilte 90 minuttene i Lysekloster. Foto: Eik Tønsberg

Tap i Lysekloster

Tekst: Bendik Berntsen

Eik Tønsberg kjempet godt borte mot Lysekloster, men et mål i det 86. minuttet ble skjebnesvangert.

Det er sommer. Det er pause i EM. Og det er lørdagskamp i PostNord.

Hva mer kan man ønske?

Jo, toppen av tabellen. Og det var nettopp dit skuta til trener Kjetil Kristoffersen hadde satt kursen før dagens bortekamp mot Lysekloster. De ligger på andre, hjemmelaget på femte, og begge er nyopprykkede i år. To fremragende lag, der altså. Det var med andre ord mye som tydet på et tett og spennende toppoppgjør i Lyseklosters sommersol.

Kristoffersens utvalgte

To endringer fra forrige kamp mot Arendal, som endte 1-1; Sannes kommer inn for Woods som er på vei til en toppklubb i Filippinene og den rutinerte Aasmundsen kommer inn for unggutten Hellum Andersen.

3-5-2:

Jørgensen

Roberg – Danielsen – Gunnerød

Rygel – Jonker – Nygaard – Aasmundsen – Sannes

Blikås – Myrbakk

Benken: Knutsson, Muhle, Holmøy, Nordahl, Hellum Andersen og Takvam.

Kampen minutt for minutt

0′: Dommer Arjen van Herk blåser i gang den 13. PostNord-runden mellom Lysekloster og Eik Tønsberg her på Lysekloster Family Arena.

8′: Bortelaget er kledd i rødt for anledningen og åpner friskest. Midtstopper Midtgarden får plutselig ballen etter litt klabb og babb i FKETs bakre rekker, og skrur på den gamle turboen. Han får gå hele veien før han spiller gjennom toppscoreren Myrbakk, som nesten setter dagens første fra kanten av sekstenmeteren. Men det blir med nesten.

20′: Matchvinnerredning! Det er det første ordet som popper opp da Blikås legger ballen til rette for Aasmundsen som klinker til fra sekstenmeterstreken. Lyseklosters solide sisteskanse viser hvorfor han er en tidligere latvisk seriemester idet han strekker seg langstrakt ut og får fingertuppen på kula. Det er bortelaget som vil mest, ser det ut til foreløpig.

30′: Gult kort til Blikås som ble litt for ivrig når han ønsket kula. Lysekloster får tre gode sjanser inne i boksen, men isteden for å skyte så legger de fram og tilbake på bakerste stolpe. Jørgensen i buret får en tilsynelatende enkel dag på jobben.

33′: På den andre siden av banen er det mer nådeløst, Rygel legger inn på Blikås på bakre som header til. Ballen gis i retur av keeper og skaper et nytt forsøk til Blikås som hamrer til på volley, men avslutningen ender over mål. Kampen lever!

38′: FKETs høye press gir resultater, Sannes kaprer ballen høyt i bannen og spiller Myrbakk gjennom. 23-åringen får imidlertid ikke nok presisjon på avslutningen med venstrefoten fra kort hold. Bortelaget holder trøkket oppe og har flere gode sjanser enn det blir fornuftig å skrive om.

45+1′: Men det blir ingen uttelling i den første omgangen, der bortelaget har vist hvorfor de topper tabellen.


45′: Andre omgang er i gang og ingen bytter er gjort.

48′: Det tar ikke lang tid før Jørgensen testes ordentlig. Hjemmelaget kommer på en voldsom kontring, og avslutningen fra skrått holder på å overliste Jørgensen, dog er dansken i buret ikke lett å lure. Den største sjansen for de hvite og blå så langt.

70′: Bortelaget faller litt av i kampen som ikke har den samme intensiteten som i den første omgangen. Kristoffersen gjør grep; Aasmundsen og Jonker går ut for henholdsvis Muhle og Hellum Andersen.

74′: Og så gjør Lysekloster realitet av farlighetene de har yppet seg med. Et perfekt innlegg gjør at hjemmelagets nummer ti, Dang, får tid til å sikte headingen. Kula havner imidlertid på innsiden av stolpen og ut. Kampens største sjanse gjør nesten at hjemmelaget klatrer til kun tre poeng bak tabelltoppen. Bortelaget finner ikke helt rytmen, og bruker mye tid i 5-3-2 defensivt.

79′: Kristoffersen gjør et siste forsøk. Myrbakk må ut og er tydelig skuffet for å ikke få muligheten til å avgjøre dette, inn kommer Takvam.

86′: Så blir det uttelling på Lyseklosters ypping. Bolsø får stå alene innenfor boksen og avslutte, og når ballen går gjennom to Eik Tønsberg-luker, står det til slutt 1-0 på tavla!

90+4′: Og det blir ingenting mer som skjer i Lysekloster. Bortelaget hadde en veldig god første omgang, men med flere skader så de seige ut i den andre omgangen. De blir dermed stående på andreplass mens hjemmelaget klatrer til en solid fjerdeplass, tre poeng bak Eik Tønsberg.

Tre utmerkelser

Sondre Blikås hospiterte godt på topp til tross for at han ikke har den samme høyden som Thomas Nygaard.

Harald Danielsen viste gammel klasse da han stod støtt i midten av forsvaret samt leverte flere gode langpasninger.

Julius Myrbakk viste hvorfor han er FKETs toppscorer. 23-åringen fant mange gode posisjoner for å sette det nødvendige målet, dog ble det ingen uttelling før han ble byttet ut i det 79. minuttet.

Idrettsleder?

Trenger laget ditt penger?
Eller kanskje mer publisitet?

Begge deler, kanskje?

SE HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.