Anja Kleven serverer kake utenfor bussen.

Tok med seg ukrainske barn på tur

31. mai, 2022

14:42

Ingen kommentar

Kjetils Bussreiser har et bankende hjerte for barn som ikke har det så bra. 31. mai tok de med seg ukrainske barn i Tønsberg og Sandefjord på en heldags tur med mye innhold.

-Vi fyller opp en buss med barn mellom tre og 17 år, og skal lage en god dag for dem, sier Anja Cathrin Kleven ved Kjetils Bussreiser på Nykirke.

-Vi vil gi dem en dag fri fra tunge tanker. Dette er barn som har opplevd å bli revet vekk fra alt kjent og blitt plassert på et nytt sted. Mange av dem har etterlatt en pappa i krigen, og sliter med traumer.

Vil se havet

Anja Cathrin Kleven tok kontakt med kommunene i Tønsberg og Sandefjord for å finne ut hvem som kunne motta dette tilbudet. Det tok litt tid å finne rette vedkommende, men omsider ble det klart, og 40 barn ble hentet i bussen.

-De har sagt at mange av barna ønsker å se havet, og det er da det minste vi kan gjøre. Vi har hav langs hele kysten vår, sier Anja.

-Men vi skal også finne på andre ting som skal gi barna et avbrekk i en tøff hverdag.

Jon Salberg er sjåfør hos Kjetils Bussreiser. Bildet er fra en tur til Kroatia der de hadde med seg nye barnesykler som de skulle gi bort.

Barnehjemsbarn på tur

Kjetils Bussreiser har turer i både inn- og utland. På utenlandsturene hender det at bussjåførene tar kontakt med et barnehjem der de er og tilbyr en hyggelig utflukt for barna der.

-Vi har jo muligheten, og for oss er det lett å gjøre en slik ting når vi ser hvor mye glede det kan gi barn, sier Anja.

-Her hjemme er det ikke så enkelt å hjelpe. Vi har prøvd mange ganger å tilby det vi kan til barn som ikke har det så bra, men det er vanskelig. Vi møter mye byråkrati.

Grilling

Anja Kleven fikk lagt de fleste planene kvelden før, og spikret noe av innholdet:

-Vi vet vi skal til Buggegården på Nykirke, og der skal vi grille og ha lek og moro. Etter det skal vi se om vi finner havet et sted langs kysten, og det kan hende vi kjører ut av fylket også. På kvelden skal vi spise på pizzarestaurant, og etter det blir det kanskje fotballkamp mellom Eik og Nykirke, sier Anja.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *