Foto: Karoline Hill

Tar sirkuset til sjøs

24. august, 2022

09:26

1 kommentarer

Tønsbergensere, nøttlendinger og tjømlinger får et meget spesielt besøk 11. til 14. september: Seilsirkusforestillingen Ripples kommer med sin forestilling, og publikum får se akrobatikk utført på et seilskip.

Scenekunstkompaniet Acting for Climate (NO) turnerer i Østersjøen sommeren 2022, i samarbeid med Festival Norpas (FI) og Hawila-prosjektet (DK). Ripples bruker seilfartøyet Swallow som scene – et tomastet seilskip bygget i tre i 1926. Imellom havnene bruker artistene seilskipet som et hjem og et transportmiddel, og det seiler både dag og natt.

Master til akrobatikk

Som scene fungerer Swallow godt med sine 20 meter høye master som skapt for akrobatikk. Alle bevegelsene på scenen akkompagneres av et lydbilde av stemmer fra klimaaktivister rundt om i verden.

Frøet til Acting for Climate ble sådd i Norge i 2014, med drømmen og målet om å bruke kunstneriske uttrykk for å inspirere til handling for en bærekraftig fremtid. Ripples er den siste skapelsen av selskapet, som for tiden styrker og utvider nettverket av mennesker, kunstnere og aktivister som fremmer samarbeid for bærekraft.

Foto: Karoline Hill

National Geographics

Deres første seilforestilling, «Into the Water», ble blant annet vist i National Geographics, og nådde tusenvis av publikum i havnene og millioner på nettet.

-Som kunstnere har vi mulighet og ansvar til å inspirere til handling, glede og endring, sier artisten Emma Langmoen.

Forestillingen Ripples er regissert av Hanne Friis, og prosjektet kombinerer scenekunst av høy kvalitet med en reell aksjon mot klimakrisen. Syv artister veksler på samtidssirkus, fysisk teater, dans, musikk og historiefortelling for å formidle en fortelling om håp.

Inn i fremtiden

Ripples er en absorberende forestilling som har som mål å engasjere sinn mens de underholder.

Forestillingen er en reise inn i fremtiden, inn i håpet til en ny generasjon som føler seg virkelig knyttet til naturen og til hva det å være kunstner betyr. Kunstnerisk uttrykk er et kraftfullt verktøy for å styrke samfunnet, for å legemliggjøre økologisk sorg og håp for fremtiden innenfor skipets storslåtte rammer.

Ripples når ut til folk og skaper rom for å reflektere. Faktisk er forestillingen kombinert med workshops som nærmer seg kunstneriske miljøer og lokalt publikum i alle landene der Swallow skal legge til kai.

Foto: Karoline Hill

Verdiene våre

Acting for Climate stiller spørsmål ved verdiene i samfunnet vårt, inspirerer til nysgjerrighet og diskusjoner, legemliggjør endringen som kan oppnås i samfunnet, og starter med bærekraftig turné.

-Vi utfordrer vår tid, inspirerer folk til å handle mot klimaendringer, til å reflektere over hvordan menneskeheten behandler naturen. La oss seile rundt og gå inn i menneskers havn og hjerter, sier Hanne Friis, Ripples’ kunstneriske leder.

De som er med:

Ripples Kunstnerisk leder: Hanne Trap Friis
Medvirkende: Abigael Rydtun Winsvold, Emma Langmoen, Heidi Miikki, Lucie Piot, Ole Skovgård
Dampe, Marie Binda, Max Behrendt
Prosjektledere: Abigael Winsvold & Emma Langmoen
I samarbeid med Hawila Project & Festival Norpas
PR & Communications: Federica Parise
Produsert av: Acting for Climate & Festival Norpas
Producers Team: Federica Parise, Ronja Tammenpää, Irina Pleva, Ania Lewandowska, Isabella de Judicibus
Musikk av: Annelie Nederberg
Kostymer av: Michiel Tange van Leeuwen
Rigging design av: Matt Horton

Prosjektet er finansiert av EU | Erasmus +-programmet, KONE Foundation, Nordisk kulturpunkt og Norsk kulturfond. Prosjektet er støttet av Sharing Copenhagen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *