Testing erstatter karantene: – Ønsker å la de reisende bestemme selv

8. februar, 2022

11:02

Ingen kommentar

BILDET: Reiseekspert Andreas Handeland er kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

Regjeringens lettelser har skapt telefonstorm inn til Norges største reiseforsikringsselskap. Ny ordning gir kundene mer fleksibilitet og trygghet.

Nå som karanteneplikten er fjernet anbefaler helsemyndighetene at nærkontakter tester seg hver dag i fem dager for å oppdage smitte på et tidlig tidspunkt. Det skaper usikkerhet og uforutsigbarhet hos nordmenn som skal ut og reise.

– Det at karanteneplikten som nærkontakt har blitt opphevet er jo et skikkelig sunnhetstegn, og gjør nok livet enklere for de fleste. Samtidig skaper det hodebry og forvirring for nordmenn som har en nært forestående reise, sier reiseekspert Andreas Handeland, som er kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring.

– Vi gikk tidlig ut og sa vi ville dekke avbestilling ikke bare for koronasyke i isolasjon, men også for nærkontakter som havner i karantene. Nå som karantene er erstattet av anbefaling om å teste seg, ønsker vi å bidra til at det å ta hensyn til mulig smitte blir enklere, sier han.

Lar kundene selv velge

Europeiske Reiseforsikring, som er reisedelen av If, lar derfor kundene selv velge om de ønsker å reise når de er i den fem dager lange testperioden. Dette gjelder også for de påfølgende fem dagene der man blir anbefalt om å unngå sammenkomster og arrangementer. Altså totalt ti dager.

– Dette betyr at kunder som er enten husstandsmedlem eller kjæreste med den som er smittet, kan få erstattet avbestillingskostnader de blir sittende igjen med selv. Mange vil rett og slett ikke reise i denne testperioden hvis de mistenker at de enten kan bli syke selv eller smitte andre, og det ønsker vi å legge til rette for, sier Andreas Handeland.

Ordningen gjelder for nærkontakter som bor i samme husstand som den smittede, eller som er kjæreste med vedkommende. Gyldig dokumentasjon er PCR- eller antigentest tatt av helsepersonell, eller en legeerklæring. En hurtigtest/hjemmetest regnes ikke som tilstrekkelig dokumentasjon.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *