TØFFE TIDER: Små nisjebutikker som Bibelbutikken er rammet av den siste tids nedstenging, men butikksjef Tone Holum er optimist tross alt.

En butikk fylt av tro og håp

22. juli, 2021

20:09

Ingen kommentar

Bibelbutikken i Møllebakken 5, som åpnet sine dører i 2018, er en nisjebutikk som har sine trofaste kunder. Men som mange andre butikker er man rammet av den siste tids nedstenging.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

–Vi er en liten nisjebutikk, så det er klart at vi er sårbare, men dette er en tøff tid for de fleste butikker. Men vi har møtt stor forståelse både fra huseier som ga oss en gratis månedsleie, fra leverandører som gir oss utsettelser, samt 20.000 i den statlige kompensasjonsordningen. Nedstengningen denne uka rammer oss trolig enda mer, siden vi neppe får noe statlig støtte hverken til lønn eller drift. Vi håper derfor at vi små nisjebutikker kan åpne igjen snarest mulig. Vi mener at vi på en meget god måte håndterer smittevern og ikke er en særlig trussel for spredning av Covid-19. Uansett er vi avhengig av at kunder i Tønsberg-butikken ønsker å være lojale mot oss og hjelpe oss gjennom den utfordrende tiden vi alle står i, sier butikksjef Tone Holum.

Ikke bare bøker

Dere selger ikke bare bøker?

ENGLER: Dekorative engler selges i Bibelbutikken.

– Nei, her selges det mye forskjellig: alt fra kort, gaver, engler, trekors laget av oliventre fra Israel, grav-artikler, barnebøker, DVD og Blu Ray-filmer, CD-plater og hudprodukter med mineraler fra Dødehavet, bare for å nevne noe. Bibler til folk i alle aldre har vi et rikt utvalg av med tanke på ulike oversettelser, farger og størrelser. Stor skrift, liten skrift, bokmål, nynorsk og engelsk. Så har vi mange bøker som har bibelen som utgangspunkt og inspirasjon, som skal fra alle mulige vinkler belyse, bygge opp og forklare innholdet i selveste Boka med stor B: – Hvordan leve ut dette i ulike faser av livets mangefasetterte sesonger i livet? Er det noe jeg lyst å selge så er det bibelen! Jeg har et brennende ønske om at folk må få kjennskap til og begynne å lese i Bibelen. Bibelen er på en måte som et lite bibliotek med 66 bøker, skrevet over en tidsperiode på femten hundre år, skrevet av mer enn 40 personer med ulik kulturell bakgrunn og utdannelse. Den er virkelig spesiell og levende, jeg tenker at det ikke er til å unngå å merke at ordene er inspirert av noe som er over vår forstand, sier en engasjert butikksjef.

En slags «dugnads-holdning»

I butikken selger vi i tillegg blant annet biografier, gavebøker og bøker til trøst gjennom sorg. Enkelte som kommer inn i butikken bruker god tid og sier ofte; – «Det er så mye forskjellig og fint her som jeg ikke visste dere hadde!» Flere har også begynt å oppdage nettbutikken vår: bibelbutikken.no, og kunder kan få varer tilsendt eller velge klikk & hent i butikk. Inn til oss kommer mange forskjellige mennesker. Det virker som flere kunder har en slags «dugnads-holdning» og spør ofte hvordan det går, hvor fint det er å komme inn hit og at de ønsker å støtte oss så vi kan fortsette å være her, sier Holum.

Stillingen som butikksjef i Bibelbutikken overtok hun i januar.

– Selvfølgelig kjente jeg på litt spenning når det gjelder det å drive butikk i disse tider, men også på ydmykhet og glede ved å ta over stafettpinnen som noen brennende gode ildsjeler var med på å sette i gang. Heldigvis har daglig leder Helge Brunstad og jeg stadig telefonkontakt om alt det praktiske ved butikken. Denne jobben ble nok min fordi jeg blant annet liker å fordype meg i bibelen og liker å lese ulike typer bøker. I tillegg har jobbet mye i forskjellige butikker, blant annet i Bok & Media i fire år og som butikksjef i 8 måneder der, sier hun.

Usikkerhet og isolasjon

Nå har vi levd med korona-pandemien i ett år nå. Opplever du at mange søker trøst og forståelse i kristen litteratur?

HUDPRODUKTER FRA DØDEHAVET: Hudpleieprodukter med mineraler fra Dødehavet selges også i Bibelbutikken.

–I disse tider da alle opplever en tid med usikkerhet og isolasjon får vi som jobber i butikken noen ganger høre fortellinger om ærlige levde liv midt oppi alt dette. Det virker som kundene våre har tid og lyst til å lese noe som bygger opp ånd og sjel, som øker troen på det som er større enn oss selv. Det som gir fremtid og håp. Det er utrolig godt og vakkert at noen tør å dele av sine historier som inneholder både gleder og også tøffe tak i livet, med oss. At de tør å være åpne og sårbare overfor noen som de ofte ikke kjenner engang. Det er innimellom stunder med både latter, tårer og ikke minst bønner innenfor døra hos oss, sier hun.

–Så fortsett gjerne med den flotte «dugnads-holdningen», den er heldigvis helt ufarlig og kan «smittes» til flere. Vi ser fram til å se deg her i den fine byen vår Tønsberg som vi er så glad i, og stikk innom en eller flere av nisjebutikkene i gatene her. Vi treffes, sier hun optimistisk og smilende.

espen@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *