Line Heggelund driver småbruket Villa Solsiden, og har besøk av amerikanske Michael Smith fra Regenitech LLC. Sammen skal de utforske mulighetene i Norge for Regenitechs teknologi.

Til Revetal for å redde jorda

2. november, 2022

08:08

Ingen kommentar

På en gård i Revetal har det kommet et celebert besøk. Muligens er han representanten for en ny tid, der vi mennesker selv kan bestemme mer over maten vi spiser og strømmen vi bruker.

Michael Smith representerer bedriften Regenitech LLC fra Montana, USA. Han har sin bakgrunn i fysikk, matte – og musikk. Nå er han i Norge for å samle samarbeidspartnere for prosjektet Regenitech, som kort fortalt går ut på å la alger hente CO2 fra luften, og gjennom ulike prosesser blir algene til både en type gjødsel – eller stimulant, og de henter også ut energi som kan omdannes til elektrisitet.

Strøm nok til en liten by

Det første anlegget de bygget i Montana ga nok elektrisitet til en liten by, men Michael ønsker også å lage småskala anlegg som kan forsyne et gårdsbruk med god næring til jorda og strøm til hus og anlegg. Michael og Regenitech har inngått samarbeid med organisasjonen Food Revolution Network, som drives av John Robbins. De har 25 millioner følgere fra hele verden. På nettsiden deres ligger en film som heter «The Need to Grow», en film som har fått mange priser. Michael er med i denne dokumentaren, som er produsert av Earth Conscious Films. I filmen hevdes det at vi har 60 år med dyrking igjen på verdensbasis. Så er matjorda fullstendig utarmet.

-Det bør være nok informasjon til at alle og enhver tenker at nå må vi tenke nytt, sier Michael.
-Tradisjonell kunstgjødsel er som å gi plantene junkfood så de vokser seg store og modne i superfart. Næringsverdien er derimot ikke like super. Produktet vårt heter Bio Stimulant, og er ikke et gjødselsprodukt, men en samling nyttige bakterier som regenererer jordsmonnet. Vi tar matjorda tilbake, og vil reparere utarmingen som har pågått i flere tiår med kunstgjødsel.

Hurdal Økolandsby

Han har slått seg ned på kjøkkenet til Line Heggelund på Villa Solsiden på Revetal. Vi møter ham dagen etter en veldig lang flytur fra USA, og det er ikke fritt for jetlag. De har samarbeidet et par år, og Line skal jobbe med å skaffe relevante kontakter og prosjekter i Norge.

-I løpet av den tiden Michael er her nå, skal vi snakke med Den magiske fabrikken, og vi skal til Hurdal der de bygger en økolandsby. Her er intensjonen å bygge et anlegg som skal gjøre jorda naturlig fruktbar og forsyne landsbyen med strøm, forteller Line, som håper å få bygget et Regenitech-anlegg på småbruket hun og mannen har på Revetal.
-Ikke bare med tanke på jorda, men også det å være selvforsynt med strøm

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.