TÆL I TØNSBERG. Denne gjengen viste stort engasjement da stafetten sto i Tønsberg. Foto: Event Partner

Tilbakela 800 mil – samlet inn en halv million

27. september, 2023

09:48

Ingen kommentar

Spreke nordmenn fra Alta i nord til Lillesand i sør har de siste ukene løpt og syklet 7.985 kilometer for kreftsaken. Tønsberg stilte med et solid lag.

– Målet vårt om å klare 425 mil ble grundig knust – faktisk var vi nær å doble den distansen i løpet av 29 fantastiske etapper. Dette er utrolig gøy, utbryter markedsansvarlig Johan Kraft-Johanssen i Circle K Norge.

Aktiv mot kreft-stafetten er et samarbeid mellom stiftelsen Aktiv mot kreft og Circle K Norge. Hensikten er å øke bevisstheten rundt viktigheten av mosjon samt å samle inn penger til stiftelsens arbeid i Norge.

I løpet av de 29 etappene ble det i år samlet inn like over en halv million kroner. Disse pengene går uavkortet til Aktiv mot kreft. Daglig leder for stiftelsen, Helle Aanesen, er svært fornøyd.

– Vi har samlet inn et hyggelig beløp, men også vært med på å sette fysisk aktivitet på dagsordenen. Jeg håper mange flere har fått øynene opp for hvor viktig det er med fysisk aktivitet i hverdagen, både når du er frisk og etter at du har fått en kreftdiagnose, sier hun.

Trosset vind og vær

Stafetten startet i Alta lørdag 19. august, og ble avsluttet i Lillesand mandag 25. oktober. Underveis ble det svette, latter og glede.

– Utrolig mange flotte folk har stilt opp og tråkket for kreftsaken, og det har kommet inn mange bidrag fra hele landet. Medarbeiderne på stasjonene våre har gjort en fabelaktig innsats med å tilrettelegge for hver stafett. Tusen takk til alle sammen, sier Kraft-Johanssen.

En spesialbygget tilhenger fraktet to spinningsykler og to tredemøller til hver etappe på reisen fra nord til sør. Målet var å tilbakelegge minst 142 kilometer per etappe. I snitt leverte hver etappe hele 275 kilometer.

– Skei i Vestland står for stafettrekorden. Her klarte den fantastiske lokalbefolkningen å svette seg igjennom 489 kilometer i løpet av dagen. Vinstra endte like bak med 466 kilometer, forteller Kraft-Johanssen i Circle K Norge.

Lager treningssentre for kreftpasienter

Alle pengene som samles inn går uavkortet til Aktiv mot kreft. Stiftelsen har de siste årene bygget Pusterom på 21 av landets sykehus. Dette er treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

– Vi tilpasser den fysiske aktiviteten for hver pasient. Persontilpasset trening er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening, desto bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom, sier Helle Aanesen i Aktiv mot kreft.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *