Tjøme

Tjøme

Tjøme har 2.881 innbyggere, og er knyttet til fastlandet via Vrengen bru. Det er flere fritidsboliger enn faste boliger på Tjøme. Øya er et turiststed med ett hotell, flere pensjonater og campingplasser. Landemerket Verdens ende er et kjent fotomotiv. 

Det er to skoler på Tjøme; Tjøme ungdomsskole og Lindhøy barneskole.

Områdeinfo

Lokalportalen åpner i løpet av sommeren 2022

Lokalportalen, som denne områdesiden er en del av, er ikke ferdig. Vi har likevel valgt å publisere disse under utvikling, for å skape fokus rundt den største delen av det BY prøver å skape; en genuin plattform for lokal folkejournalistikk.
BY er redaktørstyrt, og følger de regler og lover som gjelder. Det betyr at alle innlegg som skrives må gjennomgås av moderator før de kan publiseres.  Områdesiden vil etter hvert ikke bare inneholde publisering fra deg og våre journalister, vi har også en ambisjon om å publisere all mulig nyttig informasjon om/for området, så dette blir et naturlig sted å sjekke for info og nyheter fra ditt lokalområde. Vi vil etter hvert komme med det vi håper er lettfattelige regler for hva du må huske på når du publiserer i et medium som forhåpentligvis vil bli noe nytt; en nettavis hvor du som leser/medlem er en aktiv del av samfunnsdialogen – ikke bare i diskusjons-feltene, men også som artikkelforfatter. Det skal også bli mulig å uttrykke seg gjennom video eller audio. I mellomtiden vil vår redaksjon publisere saker som er relevant for områdesiden du er på. Og har du tips til noe vi bør skrive om nå, ta gjerne kontakt! Velkommen skal du være!

Har utvidet lokalene
Hyggelige Tjøme Kolonial som drives av paret Kim Wiuff og Linn Mjelde har nå utvidet sine lokaler med...
Vakker og stilfull
Tjøme kirke som ble bygget i 1866, er en stilfull og vakker kirke som står på gammel grunn. ESPEN JØRGENSEN...