JOBBET HARDT: De svarte og hvite fra Tønsberg la ned en heltemodig innsats. Foto: Eik Tønsberg

Tøff regnværsdag for Tønsberg-klubbene

Tekst: Bendik Berntsen

Det ble alt annet enn enkelt for Tønsberg-klubbene Eik Tønsberg og Flint mot henholdsvis Arendal og Asker lørdag formiddag.

Det tok 17 minutter før Flint slapp inn dagens første borte mot Asker. Og vondt ble til verre for Flint-trener Shaun Constable & co. da ledelsen økte i det 53. minuttet. Tre minutter senere startet imidlertid bortelagets opphenting, da Mohammed Srour hamret til fra 25 meter. Ungguttens syvende mål denne sesongen ga håp til laget fra Løvveid, men det ble ikke den heltemodige snuoperasjonen de hadde håpet på. Når dommer blåste i fløyta for siste gang stod det fortsatt 2-1 på tavla.

Flint ligger med det fortsatt på nedrykksplass – mer eksakt på 12. – mens Asker klatret opp til en foreløpig andreplass.

Constable var imidlertid stolt av laget sitt:

– Vi sliter ofte i starten av kamper og i dag var intet unntak, men vi spiller fantastisk i den andre omgangen og klarte nesten å utligne.

– Vi har hatt mye skader, så det er godt å få førstekeeperen vår, Kim Bjørkesett, tilbake. Vi mangler erfaring og er nødt til å lære hele tiden. “We have to grow up quickly”, forteller briten.

Når det gjelder det faktum at de ligger på nedrykksplass er han klar i sin tale:

– Vi skal i de nærmeste ukene få inn noen nye spillere. Jeg har ikke noen navn enda, men jeg har sagt til gutta at de må steppe opp i og med at det kommer til å komme nye navn inn dørene.

– Vi skal bli i Norsk Tipping-ligaen, konstaterer han avslutningsvis.

Reddet rekorden i siste minutt

Eik Tønsberg har vært i storform i det siste, men i dagens kamp mot Arendal så de ut til å savne sentrale spillere som oppspillspunktet Thomas Nygaard samt hurtigtoget Markus Brændsrød. Arendal er dessuten et lag de svarte og hvite ikke har vunnet mot i de tre registrerte oppgjørene på fotball.no. Og da rutinen selv, Erik Midtgarden, gjør en sjelden feil, ble det vanskelig for Kjetil Kristoffersens mannskap.

Det var i det 23 minuttet at Midtgarden rotet det til, da han skulle spille tilbake til Eik Tønsbergs sisteskanse, Marco Priis Jørgensen. Den for svake pasningen satt Jørgensen i en vrien situasjon, og Arendals Sander Lille-Løvø var nådeløs da han jaget ballen som til slutt havnet i nettmaskene.

I etterkant av baklengsmålet jobbet hjemmelaget heltemodig for å opprettholde den enorme statistikken på Tønsberg Gressbane. Men når ikke toppscorer Julius Myrbakk setter ballen i mål fra ti meter, så det mørkt ut.

Men så!

I det siste spilleminuttet sender innbytter Semb Aasmundsen inn en nydelig corner mot nærmeste stolpe, der Vemund Skar Roberg har revet seg løs. Hele stadion reiser seg idet midtstopperkjempen header inn 1-1, og rekorden på 31 kamper uten tap opprettholdes. Det samme gjør plassen på toppen av tabellen.

– Vi er et topplag, fortalte Eik Tønsberg-treneren Kjetil Kristoffersen til Tønsbergs Blad etter kampen.

Idrettsleder?

Trenger laget ditt penger?
Eller kanskje mer publisitet?

Begge deler, kanskje?

SE HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.