TØFL slipper viktig låt

8. februar, 2022

11:30

Ingen kommentar

De myke ungfolene i indiepopbandet TØFL er klare med andre singel fra det som blir deres debutalbum. “Stirre inn i øyelokkå» starter med urovekkende gitarklimpring, men selvsagt tar det ikke lang tid før discohihaten tar overhånd. Tematikken i låten er likevel et hakk mørkere enn det vi har hørt fra indieheltene tidligere.

-Jeg skrev låten da jeg var syk og følte veldig på utenforskap. Jeg lå inne på et mørkt rom i dagesvis og hørte latter fra naboen. Det er følelsen av total stillstand og passivitet. Følelsen av å ligge inne, paralysert, og se ut på verden, på de som har det gøy, de som passer inn – som er morsomme, friske og har fine familier, gode jobber og et avslappa forhold til livet”, forteller vokalist og tekstforfatter Hans Markus Riisdal.

-Alle vil være som Pippi: binde vaskekostene til føttene, blaste psy-trance og skli smilende over det skitne gulvet som livet ofte er. “Stirre inn i øyelokkå” beskriver det motsatte; når man går ett skritt fram og ett tilbake. Livet stopper opp, og føles som en strøm av hendelser der man står maktesløs i midten med en blyant mellom tennene og meditasjonsapp på øret”, fortsetter han.

Siden slippet av debut-EPen «Eg ska» i 2018, som fikk strålende mottagelse i alt fra Klassekampen til Gaffa og hadde hele 3 av 5 låter listet på NRK P3, har bandet surfet på det norske pophavet. Bandets låter om lengselen etter en ekstatisk tilstedeværelse, kombinert med et boblende liveshow, har gitt dem en trofast fanbase og sørget for flere utsolgte klubbkonserter og festivaler rundt om i landet.

Under pandemien har bandet låst kjellerdøren, gaffateipet plektrene til fingrene og snekret på det kommende debutalbumet. De har samarbeidet med flere av landets dyktigste musikkhoder, og på “Stirre inn i øyelokkå” har de med seg produsenten Odd Martin Skålnes (Sigrid, Aurora mfl.). Nå skal endelig nye låter flakse ut av studio og inn på hjemmefester hos det norske folk

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *