"Tre stemmer til Teigen" : Rein Alexander, Are Hembre og Fredrik Amadeus

Tønsberg hedrer Jahn med en egen Teigendag

25. juni, 2023

20:41

Ingen kommentar

Tønsberg hedrer Jahn med en egen Teigendag! Den andre lørdagen i august vil for fremtiden merkes med rødt i Tønsbergkalenderen som en fast årlig Teigendag.

En liten smakebit på tidenes første Teigendag kan du allerede oppleve lørdag den 12. august nå i år, med blant annet utstilling av en del av Teigens-kostymer på Alti Farmandstredet og konserten «Tre stemmer til Teigen» i Foynhagen. Initiativet kommer fra Tønsberglivet, Teigen Total og Stiftelsen Jahn Teigen – Minnene vil aldri dø, som nå oppfordrer alle til å ta del i å sette en optimistisk farge på Tønsberg denne dagen.

Også for barn

-Vi ser hvor mye Teigens liv og virke betyr for tønsbergfolk og vi håper en slik dag vil være hyggelig for både besøkende og de som bor her. Vi starter i det små i år, men ambisjonen er å utvide med flere og flere Teigenaktiviteter i årene som kommer. Vi oppfordrer imidlertid store og små optimister allerede i år til å komme på støttekonserten i Foynhagen og ellers være med på å sette farge på Teigendagen 12. august ved å spille Teigen i bilen, i båten, på jobben, i butikken, på restauranten, i Taxien og hos frisøren. Vi oppfordrer også alle som har en gatemusikant i magen til å ta fram Teigenrepertoaret og finne seg en plass på et gatehjørne. Denne oppfordringen gjelder også barn, for Teigendagen skal være en dag for alle aldre og for hele familien, sier daglig leder i Tønsberglivet, Cecilie Sørumshagen.

Minnene vil aldri dø

Stiftelsen Jahn Teigen “Minnene vil aldri dø”, har siden Jahn Teigens bortgang klart å samle nærmere 2.000 gjenstander fra Teigens lange artistkarriere og det jobbes nå med å finne framtidige lokaler til å presentere hele denne samlingen på permanent basis, og det er viktig for gruppa bak initiativet å spre optimisme og fylle ventetiden med musikk og fargerike Teigen-minner fram til utstillingen finner sitt faste hjem.

-Jeg blir så rørt og glad over at det fortsatt er så stor interesse og engasjement for å få på plass Teigen Museum, og jeg håper at støttekonserten får samlet inn ytterligere midler og ikke minst ytterligere engasjement, slik at dette prisverdige initiativet holdes levende, sier Sara Skorgan Teigen.

Det hele begynte med ideen om en fast Teigenkonsert, så nå er målsettingen at Teigendagen hvert år fremover skal rundes av med en konsert i Foynhagen. I år presenteres den spesiallagde konserten «Tre stemmer til Teigen», som byr på «opera og Teigen» i skjønn forening og som frontes av de tre store stemmene – Rein Alexander, Are Hembre og Fredrik Amadeus.

Opera og Italia

-Det er utrolig gøy at denne ideen har vokst fra å være en støttekonsert til å bli en full Teigendag. Pappa var stolt av å være byens sønn, og elsket folkefest. Han ville elsket dette og det er rørende gledelig at Tønsberg fortsatt har et så stort hjerte for alt han gjorde og alt han var. Jeg synes også kombinasjonen av opera og Teigen i en og samme konsert er en herlig miks og helt i pappas ånd. Pappa var glad i opera og veldig glad i Italia og han bodde der i en viktig periode av livet og det er veldig gøy at denne epoken nå har fått seg en egen konsert. Barnebarnet hans Josef er også halvt italiensk, noe pappa var veldig stolt av. Rein, Are og Fredrik Amadeus har tre kraftfulle stemmer som kommer til å sy dette sammen på en spennende måte og for de som tror at Teigenlåtene skal synges på operavis, så kan jeg her og nå avsløre at de tar helt feil, for Teigenslagerne skal synges på «Teigenvis» – ikke operatisk. Men når det er sagt så hadde jo pappa en tendens til å trøkke på med skikkelig operapatos, så jeg er sikker på at kraften i disse tre store stemmene vil komme både operaslagerne og Teigenslagerne til gode. Han hadde syntes dette var så utrolig kult, avslutter Sara Skorgan Teigen.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *