Fra spillet

Tønsbergselskap sentral i det nye Flåklypa Grand Prix spillet

4. november, 2021

14:23

Ingen kommentar

Endelig – ventetiden er over. I dag, 4. november, er Norgeshistoriens største spillsuksess tilbake: Spillet om Flåklypa Grand Prix. En av de sentrale aktørene i utviklingen av spillet, er det Tønsbergbaserte spillutviklerselskapet Rock Pocket Games.

– Etter flere års hardt arbeid, er det fantastisk å endelig kunne slippe nyheten om at Flåklypa Grand Prix kommer ut, jubler Stine Wærn hos Ravn Studio i Drammen. Ravn Studio har i nært samarbeid med Caprino Filmcenter og RockPocket games i Tønsberg, utviklet det lenge etterspurte helnorske spillet.

Stor fan

CEO og grunnlegger av Rock Pocket Games, Ivan Moen, er også glad:

–Jeg er personlig stor fan av filmene og har selv lagt inn utallige timer i det originale spillet, så det har vært en sann ære å få være med på å utvikle en nylansering av spillet.

STOR FAN: Ivan Moen fra Rock Pocket Games i Tønsberg er Flåklypafan og har vært med på å utvikle det nye spillet.

I splitter ny drakt får vi et gjensyn med det kjente og kjære trekløveret; optimisten Solan, pessimisten Ludvig, sykkelreparatør Reodor Felgen samt nye baner og velkjente minispill! Spillet er også denne gangen basert på Kjell Aukrusts karakterer og miljø, og Ivo Caprinos eventyrlige filmsuksess fra 1975.

Det stilles store forventninger til det nye spillet:

– Alle involverte utviklere (Ravn Studio, Invictus og Rock Pocket Games) har jobbet veldig hardt med dette spillet og jeg er sikker på at de som velger å kjøpe spillet, og samtidig er med på å støtte Norsk spillbransje, får en fin opplevelse med spillet, sier Moen.
–Spillet vil appellere til både nye spillere som kanskje ikke kjenner Flåklypa universet så godt, og de som spilte det gamle spillet. Siden spillet kommer ut på både PC og Nintendo Switch så har vi muligheten til å nå en stor spillerbase, så jeg håper virkelig på suksess med denne utgivelsen.

Står bak minispillene

Akkurat som sist opplever du den ikoniske historien fra filmen. Du kan spille minispill, bygge den berømte racerbilen Il Tempo Gigante og selvfølgelig kjøre den i det store bilracet: Flåklypa Grand Prix – denne gangen i full 3D.

– Rock Pocket Games har utviklet alle minispillene, forteller Ivan Moen. – Vi har også stått for koden til story delen av spillet, samt jobbet med å få de fleste animasjoner over fra den gamle versjonen av spillet. Vi har også vært ansvarlig for å sy alle delene sammen, inkludert racing delen som ble laget av Invictus. Vi har jobbet med optimalisering slik at spillet også kan spilles på Nintendo Switch.

Bak rattet på Il Tempo Gigante

I motsetning til top-down-versjonen i det gamle spillet, er nå alt av baner bygget i 3D. Spilleren kan sette seg bak rattet på Il Tempo Gigante eller noen av de andre racerbilene og selv oppleve det legendariske «magasuget».

Tinka Town i Ravn Studio forteller at den nye racingopplevelsen har både den velkjente Flåklypa Grand Prix-banen og 10 nye baner og flere andre biler du kan kjøre.

– På Flåklypa Grand Prix-banen kan du bruke ‘Dirty Tricks’, og knive om å komme først over målstreken mot både Blodstrupmoen og de andre racebilene fra filmen, sier Town.
– I tillegg er det en ny del av racingspillet hvor du kan kjøre alt fra Melkebilen til Ben Redic Fy Fazans Rolls Royce. Og vil du kjøre om kapp med en venn, kan du gjøre det i split-screen, forklarer hun. En annen spennende nyhet, er det helt nye spillet hvor du øvelseskjører med Ludvig på Solans motoriserte trehjuling foran publikum på hovedtribunen under Flåklypa Grand Prix.

Da det originale spillet kom ut i 2000, skapte det ikke bare en ny sjanger, mange gikk til og med til innkjøp av PC bare for å kunne spille Flåklypa-spillet.

Målgruppe: 3 – 103 år

– Vi ønsker å gi alle vår gamle og fremtidige Flåklypa Grand Prix-fans et tilnærmet nytt og lenge etterspurt spill, forteller kunstnerisk ansvarlig for spillet, og eier og daglig leder for Caprino Filmcenter AS, Remo Caprino.
– Målgruppen er 3- 103 år. Uavhengig av den enkeltes spillkompetanse skal alle kunne finne morsomme og spennende spillopplevelser, alene eller sammen med familie og venner. Alt basert på vårt firmas motto: Familie, Kvalitet, Ikke vold. Min målsetting er at vi skal nå et like bredt og fornøyd publikum som forrige gang, sier han.

Hyggelige gjensyn og spennende nyheter

Alt er bygget på nytt i det nye spillet: Scener, karakterer, minispill, baner, biler og menyer er oppgradert og optimalisert for dagens teknologi. Stemmene i spillet er spilt inn på nytt. Blant annet har Wenche Myhre gitt stemme til Solan Gundersen.

Historien fortelles fortsatt via animasjoner i de kjente miljøene på og rundt Flåklypa-toppen – men nå på en ny og interaktiv måte. Spilleren kan selv ta del i historien ved å utforske mer, og utføre noen enkle oppdrag for å komme videre.

Sykkeltur og ballongjakt

Minispillene er også i 3D, med nye gameplay-elementer og perspektiver.

For mange vil det bli et gledelig gjensyn med både Solans postsorteringsspill, Ludvigs labyrint, Eplehøsten, Reodors sykkelverksted og Emmanuels utfordring. I tillegg får vi oppleve i Solans sykkeltur ned Flåklypa-toppen og Solans ballongjakt, hvor spilleren får en luftig sightseeingtur over Flåklypa.

Når Il Tempo Gigante er bygget til 50 prosent, får man et helt eget ‘story race’ i premie. Med en blanding av ikoniske klipp fra filmen og interaktive kjøre-sekvenser, får man følelsen å være en del av filmen og konkurrerer mot Blodstrupmoen om å komme først over målstreken!

FINT KJØRETØY: Byavisa redaktør møtte Remo Caprino for noen år siden, og fikk beskue Il Tempo Gigante. Det ble dessverre ingen prøvetur.

Fakta om Spillet om Flåklypa Grand Prix:

Spillet Flåklypa Grand Prix er utviklet av Ravn Studio i nært samarbeid med Caprino Filmcenter, med Remo Caprino som kunstnerisk ansvarlig. Spillet er basert på Kjell Aukrusts figurer og miljø, og Ivo Caprinos eventyrlige filmsuksess. Rock Pocket Games i Tønsberg er co-produsent. Publisher er Zordix Publishing i Sverige, og PanVision er distributør i Norge.

Det forrige Flåklypa-spillet som første gang ble utgitt 2000, er solgt i hele 380 000 eksemplarer, og er fremdeles det mest solgte norskproduserte spillet i Norge.

Filmen fra 1975 har solgt over 5,5 millioner kinobilletter, og vises hver jul på TV2.

red@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *