Bildetekst: F.v. Roseline Bui Andersen og Alice Love Mukisa fra Tønsberg er denne uken på Equinor Talentleir og kjemper om en mulig plass på landslaget. Foto: Mats Lønne

Trekkes frem som en av Norges beste: Her trener Tønsberg-jentene med norgestoppen

Denne uken deltar over 60 av Norges fremste fotballjenter på Equinor Talentleir i Porsgrunn. Her får de råd fra profesjonelle trenere, trene på viktige ferdigheter på banen og bli kjent med andre unge talenter som også har fotball som sin lidenskap.

Hver sommer blir unge og lovende fotballspillere over hele Norge plukket ut til å delta på Equinor Talentleir, i regi av Norges Fotballforbund og Equinor Morgendagens helter. Blant dem er spillerne Roseline Bui Andersen (15) fra Eik og Alice Love Mukisa (13) fra Flint Tønsberg, som begge spås en lys fotballkarriere.

− Det føles bra. Det er gøy å møte de andre som jeg har blitt gått kjent med, men også å få målt seg med de beste i Norge på min alder, sier Roseline Bui Andersen.   

Det er ingen tvil om at midtbanespilleren gjør det bra på banen, og med videre hardt arbeid håper hun å oppnå en fotballkarriere på et nivå som Luka Modrić.

− Han er en veldig kreativ spiller, og han har en spillestil jeg blir svært inspirert av, sier Andersen.    

Alice Love Mukisa (13) drømmer om å spille på landslaget og for en stor internasjonal klubb, og hun er tydelig på at en deltagelse på Equinor Talentleir er viktig.

 Det er sykt gøy å bli tatt ut. Det er en ære og jeg har gledet meg masse, sier Mukisa.

Gjør som proffene

Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen har vært en viktig arena for trening og utvikling i over 20 år. Flere av spillerne på det norske landslaget, slik som Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard, Oscar Bobb, Julie Blakstad og Celin Bizet Ildhusøy deltok på Equinor Talentleir da de var yngre.

– I årevis har Equinor Talentleir vært med på å støtte utvikling av talenter. Det at Tønsberg-talentene er blitt plukket ut til å delta er et bevis på at arbeidet de har lagt ned lønner seg. Vi heier alltid på unge, lovende som hver dag står på og legger inn en stor innsats i sin søken etter å bli bedre. Jeg håper at deltagelsen på talentleiren motiverer dem til å fortsette med det gode arbeidet, sier Anne-Brit Brandeggen Tapio, sponsoransvarlig fotball, Equinor Morgendagens helter.

Utvikles for å nå fotballdrømmen

Leder for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland, mener at Equinor Talentleir i Porsgrunn er ett av årets høydepunkter.

– Det er like spennende hvert år å få mulighet til å bli kjent med og observere de beste unge fotballtalentene vi har her til lands. Noen av spillerne som er i Porsgrunn vil være på alles lepper om noen år. Vi vet ikke hvem. På mange måter starter arbeidet nå. Det er mange år med mye trening, kamper og ikke minst motgang og medgang i skjønn forening som venter før man begynner å realisere potensialet sitt utover i tyveårene, sier leder for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland.

Fakta om Equinor Talentleir for jenter 2024:    

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere fra 14 til 15 år. I år deltar 65 jenter fra hele landet. 
  • Arrangeres i perioden 24.-28. juni på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.     
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, som fokuserer på talentutvikling innen idrett, kultur og realfag.    
  • Øverste nivå i Equinor Landslagsskolen, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. 

Idrettsleder?

Trenger laget ditt penger?
Eller kanskje mer publisitet?

Begge deler, kanskje?

SE HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.