Truls Petter Julian Flodin Furuseth (15) har deltatt på Equinor Talentleir i Porsgrunn de siste dagene sammen med over 100 andre lovende fotballtalenter fra hele Norge i regi av NFF. Foto: Mats Lønne

Truls Petter Julian (15) fra Eik Tønsberg scorer høyt

Denne uken deltar over 100 av Norges fremste fotballgutter på Equinor Talentleir i Porsgrunn. Blant dem er Truls Petter Julian Flodin Furuseth (15) fra Tønsberg som er håndplukket til å trene fotball på høyeste nivå i sin aldersgruppe.

Hver sommer får noen få unge lovende fotballtalenter over hele Norge delta på Equinor Talentleir, i regi av Norges Fotballforbund og Equinor Morgendagens helter. Blant dem er Eik Tønsberg-spilleren Truls Petter Julian Flodin Furuseth, som blir trukket frem som et stjerneskudd i sin aldersgruppe.

− Det føles veldig gøy ut å bli tatt ut. Jeg har jobba lenge og godt for å være med her og håper å få vise meg godt frem, sier Flodin Furuseth.

Det er ingen tvil om at forsvarsspilleren gjør det bra på banen, og selv drømmer han om å oppnå en fotballkarriere på et nivå som Theo Hernandez.

− Jeg syns Hernandez er en kul spiller. Han spiller i samme posisjon som meg, og jeg liker spillestilen hans, sier Flodin Furuseth.

Følger proffenes evige søken etter å bli bedre

I over 20 år har Equinor Talentleir og Equinor Landslagsskolen vært en viktig arena for trening og utvikling. Majoriteten av spillerne på det nåværende norske landslaget har deltatt på Equinor Talentleir i sine yngre dager, blant annet superspillerne Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard, Oscar Bobb, Julie Blakstad og Celin Bizet Ildhusøy.

– Vi er stolte av å støtte unge talenter som hver dag jobber for å bli bedre og oppnå sine mål. I årevis har Equinor Talentleir bidratt til å utvikle talenter til dagens fotballhelter, og det er ikke uten grunn at Truls Petter Julian har blitt plukket ut til å delta på årets talentleir. Jeg håper at deltagelsen på talentleiren byr på glede, ny læring og mestringsfølelse, men også motivasjon til å fortsette sin søken etter å bli enda bedre, sier Anne-Brit Brandeggen Tapio, sponsoransvarlig fotball, Equinor Morgendagens helter.

Leder for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland, trekker frem at Equinor Talentleir er ett av årets høydepunkter.

–  Det gjelder vel så mye for oss som er med å støtte dem på veien, som for talentene vi trener. Det er fantastisk å samle engasjerte og hardtarbeidende spillere sammen med dyktige og erfarne trenere. Vi søker etter og ønsker å utvikle spillere med eierskap til egen utvikling, og en deltagelse på Equinor Talentleir er en viktig milepæl for våre største talenter, sier Leder for Landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland.

Forbedrer spilleforståelsen med VR-briller

Nytt for året er at deltagerne på årets talentleir får mulighet til å teste unik teknologi på veien til å bli bedre fotballspillere. I samarbeid med Be Your Best skal spillerne få teste og kartlegge sine kognitive ferdigheter gjennom en ny VR-løsning (virtual reality), BYBCAT. Teknologien hjelper spillerne med å jobbe mer målrettet med å videreutvikle sine kognitive prestasjoner på banen.

– Kravene for å mestre fotball på toppnivå er skyhøye, og vi synes det er veldig spennende at deltagerne på Equinor Talentleir får mulighet til å forbedre ferdigheter og treningsutbyttet ved å ta i bruk nyskapende og innovativ teknologi, sier Brandeggen Tapio.

Fakta om Equinor Talentleir for gutter 2024:   

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere fra 14 til 15 år. I år deltar over 100 gutter fra hele landet.
  • Arrangeres i perioden 29.juni-3. juli på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, som fokuserer på talentutvikling innen idrett, kultur og realfag.
  • Øverste nivå i Equinor Landslagsskolen, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

Idrettsleder?

Trenger laget ditt penger?
Eller kanskje mer publisitet?

Begge deler, kanskje?

SE HER!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.