Tubaist på Tolvsrød ute med ny CD

23. februar, 2022

13:50

Ingen kommentar

I 2014 lagde jazzpianist og komponist Egil Kapstad ni komposisjoner og arrangementer for Geir Løvold sin tuba, strykekvartett, og han selv på piano. Det ble turné med Helgeland Sinfonietta i Nordland og med Kristiansand Strykekvartett på Sørlandet.

Egil døde i 2017 før det ble gjort opptak av musikken, men nå er den dokumentert med en bunnsolid innspilling og CD med Geir Løvold på tuba, Bugge Wesseltoft på piano og strykekvartetten Oslo Strings. Opptak og miksing: Thor Bjørn Neby. Mastering: Ulf Holand.

Musikken har elementer fra jazz og folkemusikk, men viser også at Egil Kapstad med sine komposisjoner beveget seg langt inn i samtidsmusikken. Arrangementene består av jazzperler av svenskene Povel Ramel og Lars Gullin, to salmer og en barnesang. Spennet i produksjonen er stort.

«Music for tuba, piano and string quartet» ligger ute på Spotify, Youtube og andre distribusjonsselskaper gjenom The Orchard.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *