Konserndirektør Hans-Øyvind Ryen og den ukrainske ambassadøren i Norge, dr. Lilia Honcharevych var med da julegavene ble sendt til Ukraina fredag formiddag. Foto: Posten

– Tusen takk for givergleden

11. desember, 2022

10:18

Ingen kommentar

For drøye to uker siden oppfordret Posten alle om å bidra med en julegave til Ukraina. Responsen har vært stor. Totalt er det sendt pakker tilsvarende 40 tonn på få uker.

-Det er fantastisk å se all givergleden fra folk i Norge til ukrainere som lever i et krigsherjet land. Vi er sikre på at gavene kommer til nytte for de som mottar gavene i Ukraina. Derfor ønsker jeg å si; tusen takk, alle sammen for at dere har bidratt, sier konserndirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten Norge.

Totalt er det sendt rundt 170 tonn med pakker fra Norge til Ukraina siden Posten startet å tilby gratis forsendelser av pakker i april. I snitt har en lastebil i uken transportert ned pakker, men denne og neste uke kjører det ned tre fulle lastebiler for å ta unna de store pakkemengdene som har kommet fra giverglade nordmenn den siste tiden.

– Jeg vil uttrykke en stor takk til Posten og Bring for deres støtte. Samarbeidet har vært fantastisk og gitt oss mulighet til å hjelpe mange ukrainere. Deres fleksibilitet og sterke vilje til å hjelpe, spesielt under de første møtene mellom ambassaden og Posten, utgjør en reell forskjell som hittil har resultert i 170 tonn med humanitær bistand, som har ankommet Ukraina. Sammen er vi sterkere, sier dr. Lilia Honcharevych, Ukrainas ambassadør til Norge.

Privatpersoner, idrettslag, foreninger og veldedige organisasjoner har levert inn pakker som Posten de siste ukene har fraktet kostnadsfritt til Ukraina. Fredag 9. desember gikk den siste lastebilen fra Posten og Brings logistikksenter Oslo med retning Polen, før sendingene blir overtatt av det ukrainske postvesenet Ukrpostha som distribuerer videre inn i Ukraina.

Pakkene som ble sendt denne uka var siste frist for å få fram pakkene til julehøytiden.

FAKTA:

  • I førjulstiden (siden 26. november) er det sendt 40 tonn med pakker fra Norge til det krigsherjede landet, via Polen.
  • Dette er et samarbeid mellom Posten Norge AS, den ukrainske ambassaden i Norge og det ukrainske postvesenet Ukrpostha. Posten leverer pakkene i Polen på grensa til Ukraina, før Ukrpostha overtar distribusjonen i hjemlandet.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *