TV 2 og Amedia med historisk sportsløft

7. mars, 2022

08:44

Ingen kommentar

BILDET: Fra venstre: Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund, Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 og Anders Møller Opdahl, konsernsjef i Amedia. (Foto: Ihne Pedersen / Amedia).

Allmennkringkasteren TV 2 og Amedia, Norges største utgiver av redaktørstyrte medier, inngår et samarbeid som gir bredere og mer lokalt tilpasset sportsinnhold til publikum.

2020 sikret TV 2 seg rettigheter til norsk fotball for perioden fra 2023 til 2028, samt rettighetene til norsk håndball og ishockey ut 2030. Nå får de med seg Amedia på laget i et samarbeid som skal gjøre det enklere for folk å se fotball, ishockey og håndball på divisjonsnivå fra hele landet. Avtalen betyr at over 5.000 fotball-, håndball- og ishockeykamper, blir tilgjengelig for Amedias abonnenter og på TV 2 Play.

Garantisten for fotballinteresserte

På Ullevaal stadion markerte Amedia og TV 2 i dag avsparket for et samarbeid som gir historisk bred dekning av norsk idrett. Det nyetablerte partnerskapet betyr at Amedia, i tillegg til TV 2 skal vise alle kampene fra OBOS-, PostNord- og Norsk Tipping-ligaen samt 4. divisjon for herrer. Det samme gjelder for Norgesmesterskapet for herrer (cupen) og aldersbestemte landslag.

– Dette er en perfekt match som kombinerer TV 2s sportsposisjon med Amedias sterke tilstedeværelse over hele landet. Dette er en god avtale for både Amedia og TV 2, men publikum og norsk idrett blir de største vinnerne. Dette sportstilbudet skal se dagens lys før neste sesong, og vi går nå i gang med forberedelsene, sier Olav T. Sandnes og Anders Møller Opdahl i en felles uttalelse.

En viktig del av samfunnsoppdraget til Amedias aviser er å følge lokale utøvere og lokale klubber.

– Vi er stolt av å ha sikret oss viktige rettigheter innen fotball, håndball og ishockey for vårt publikum, og jeg vil særlig trekke frem OBOS-ligaen som et viktig tilskudd til vårt tilbud. Fordi lokalavisen og den lokale klubben er limet i lokalsamfunn i hele Norge. Vi har også satset på Direktesport, som del av innholdstilbudet, og opplever stor interesse fra våre abonnenter. Nå ser vi frem til å videreutvikle produktet og brukeropplevelsen sammen med TV 2, sier Opdahl.

– Vi i TV 2 har en ambisjon om å skape én hjemmebane for norsk idrett, men dette kan ingen gjøre alene. Nå har vi fått den beste partneren vi kan ønske oss på divisjonsfotball, norsk håndball og ishockey. Samspillet mellom TV 2 Play og Direktesport vil gi supportere over hele landet mulighet til å følge sine favorittlag og klubbhelter på en helt ny måte. Det er lov å glede seg i dag, sier Sandnes.

Unikt tilbud til publikum

Rettighetene forvaltes av Fotball Media på vegne av Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund. Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges fotballforbund (NFF) mener avtalen vil bidra til å styrke fotballinteressen i Norge.

NFF er glad for at vi gjennom denne avtalen får en bred visning av kamper helt ned til 4. divisjon – noe som er unikt i norsk sammenheng. Vi er overbevist om at det vil bidra til å styrke fotballinteressen lokalt over hele landet. Avtalen sikrer også en bred distribusjon av aldersbestemte landskamper, noe som er viktig for NFF og mange ute i Fotball-Norge som ønsker å følge våre største talenter, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF.

Bjerketvedt legger til at fotballen hører hele landet til og at det derfor er hyggelig og naturlig at Amedias mange lokalaviser får tilgang til populært redaksjonelt innhold som fotball er.

Fakta om Amedia

Vi er Amedia, et stiftelseseid mediekonsern og landets største utgiver av redaktørstyrte medier. Våre medier, som vi eier helt og delvis, består av 100 lokale, regionale og nasjonale titler. Med mer enn 1100 redaksjonelle medarbeidere over hele landet blir mer enn to millioner nordmenn daglig oppdatert med nyheter, nytte, debatt og underholdning. Amedia er også deleier av 55 lokale og regionale aviser i Sverige gjennom partnerskap med Bonnier News Local.
Amedia eies av Amediastiftelsen, med formål om å sikre sterke redaktørstyrte medier i hele Norge. Konsernet har mer enn 2000 ansatte, og 700,000 abonnenter. Sammen med Sparebankstiftelsen DNB gir Amedias aviser hvert år 25 millioner kroner til foreninger og organisasjoner i hele landet. som støtter tilbud til barn og unge.

Fakta om TV2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.
TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *