UFO-hytte til himmels og økt pågang i hele landet

BILDET: UFOhytta i Hessdalen Foto: Jonas Olsen

Folk strømmet til Statskog-hyttene i pandemiåret 2021. Særlig UFO-hytta i Hessdalen slår alle rekorder.

Hytta i massivtre sto ferdig høsten 2020. Den svever nærmest over bakken i naturskjønne Hessdalen, et område som er kjent for sine spesielle lysfenomen.

– Pågangen på UFO-hytta har overgått det vi turte håpe på. 244 utleiedøgn er veldig inspirerende, for det betyr at vi har lagt til rette for utrolig mange flotte friluftsopplevelser, sier koordinator i Statskog, Eva Kristin Grøndal.

Rekordår for hyttebruken

2020 var et rekordår for utleie hos Statskog. Likevel viser tallene for 2021 en kraftig økning i antall utleiedøgn på godt over 20 prosent. Det er kommet til et par-tre hytter, men økningen hviler i all hovedsak på høyere belegg.

Utviklingen i hytteutleie i Statskog

– Mange har søkt til opplevelser i naturen under pandemien. Tilbudet vårt innebærer at folk kan få et enkelt hyttetilbud uten å måtte eie den selv. Bedre utnyttelse av eksisterende hytter er også god bærekraft, sier Grøndal.

Fem på topp

Disse Statskoghyttene var nordmenn mest ivrige etter i 2021 (antall utleide døgn):

UFO-hytta, Hessdalen i Holtålen 244
Elgstølen, Velse Byringtjern i Rendalen 208
Nordre Borthuskoia, Kongsvinger 196
Høgskardhus, Dividalen 184
Engelsvika, Storsjøen i Rendalen 188

Tips: Sjekk hytte i vinterferiens ukedager

Grøndal registrerer at mange ønsker seg hyttetur i vinterferien. Mye er allerede bestilt, men det finnes også mange muligheter.

– Ja, spesielt om du ikke må være på hytta i helgen, sier Grøndal.

Bestilling av Statskoghytter skjer på www.inatur.no. Statskog har også 130 buer som står åpne. Du finner oversikt over hytter og åpne buer på selskapets nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.