UFO-hytte til himmels og økt pågang i hele landet

17. februar, 2022

17:33

Ingen kommentar

BILDET: UFOhytta i Hessdalen Foto: Jonas Olsen

Folk strømmet til Statskog-hyttene i pandemiåret 2021. Særlig UFO-hytta i Hessdalen slår alle rekorder.

Hytta i massivtre sto ferdig høsten 2020. Den svever nærmest over bakken i naturskjønne Hessdalen, et område som er kjent for sine spesielle lysfenomen.

– Pågangen på UFO-hytta har overgått det vi turte håpe på. 244 utleiedøgn er veldig inspirerende, for det betyr at vi har lagt til rette for utrolig mange flotte friluftsopplevelser, sier koordinator i Statskog, Eva Kristin Grøndal.

Rekordår for hyttebruken

2020 var et rekordår for utleie hos Statskog. Likevel viser tallene for 2021 en kraftig økning i antall utleiedøgn på godt over 20 prosent. Det er kommet til et par-tre hytter, men økningen hviler i all hovedsak på høyere belegg.

Utviklingen i hytteutleie i Statskog

– Mange har søkt til opplevelser i naturen under pandemien. Tilbudet vårt innebærer at folk kan få et enkelt hyttetilbud uten å måtte eie den selv. Bedre utnyttelse av eksisterende hytter er også god bærekraft, sier Grøndal.

Fem på topp

Disse Statskoghyttene var nordmenn mest ivrige etter i 2021 (antall utleide døgn):

UFO-hytta, Hessdalen i Holtålen 244
Elgstølen, Velse Byringtjern i Rendalen 208
Nordre Borthuskoia, Kongsvinger 196
Høgskardhus, Dividalen 184
Engelsvika, Storsjøen i Rendalen 188

Tips: Sjekk hytte i vinterferiens ukedager

Grøndal registrerer at mange ønsker seg hyttetur i vinterferien. Mye er allerede bestilt, men det finnes også mange muligheter.

– Ja, spesielt om du ikke må være på hytta i helgen, sier Grøndal.

Bestilling av Statskoghytter skjer på www.inatur.no. Statskog har også 130 buer som står åpne. Du finner oversikt over hytter og åpne buer på selskapets nettsider.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *