UNGDOMSARBEIDER: I tillegg til jobben som avdelingsleder i Slagen ungdomsklubb har Tommy Løvig-Larsen ansvaret for ungdomsrådet i kommunen.

Ungdommene trenger å bli sett

2. august, 2021

13:41

Ingen kommentar

En sjenert ungdom fra Drammen som ble sett av to trygge voksne på ungdomsklubben på Fjell inspirerte han til veien mot Slagen ungdomsklubb i Tønsberg.

HINA ASLAM tekst og foto

Det er litt tomt i lokalene til Slagen ungdomsklubb når vi møter Tommy Løvig-Larsen i Slagenhallen.

De fleste ungdommene er på skolen nå, men på kveldene på en koronafri hverdag pleier rundt 50 til 60 ungdommer å banke på døren, som blant annet tilhører Presterød ungdomsskole og Ringshaug ungdomsskole.

Ivrig bruker

Bak døra finner de tre voksne og en av dem er leder for ungdomsklubben Tommy Løvig – Larsen.

Siden han selv var ungdom har han nesten ikke forlatt ungdomsklubb, før som en ivrig bruker og nå som en driver med selvfølgelig Tønsberg kommune i ryggen.

Når han var ungdom selv var han en sjenert kar som likte å spille fotball. Etter at han flyttet fra Modum havnet han på Fjell i Drammen. Kjent til å være et multikulturellsamfunn ble mobbingen betraktelig mindre enn det var i Modum.

Takknemlig

På Fjell som ikke var så ukjent for Tommy siden han kjente litt folk der fra før av ble han kjent med Gerd og Runar to voksne som drev ungdomsklubben på Fjell.

–Jeg takker de fortsatt for det de gjorde for meg den gang, sier Tommy.

Han ble sett av dem og fikk etter hvert mer ansvar på klubben og fikk etter hvert til og med betalt for ansvaret han påtok seg fra Drammen kommune.

–Drømmen om bli brannmann skjedde fordi jeg ikke hadde rygg som tålte tunge løft da jeg skulle bli tømrer. Med det ansvaret jeg fikk av Gerd og Runar og med jobben i skolen i Asker fant jeg ut at jeg likte å jobbe med barn og unge, forteller Tommy.

Derfor startet han på utdanning som barnevernspedagog.

BILJARD: Tommy er ikke ukjent med biljardbordet. I hele sitt liv har han vært i ungdomsklubb – først som ungdom, senere som leder.

Folkeskikk

På ungdomsklubben i Slagenhallen bruker han mye tid på å være en trygg voksen og målet er å lære ungdom folkeskikk og det å kanskje legge planer for fremtiden, men samtidig styrke de gode sidene dem har.

–Jeg er lett å imponere, å se ungdommene ha det bra, et smil gjør at jeg blir glad, sier han.

For han er det viktig å se ungdommen slik som han ble sett av Gerd og Runar.

–Jeg prøver å bruke ekstra tid på alle også de som ikke er så synlig i klubben og er stille. Det var jo sånn jeg var, sier han.

Bursdager

Noe han har tatt med videre her til Slagen ungdomsklubb fra Fjell ungdomsklubb er å prøve å huske bursdag til alle som kommer inn døren og å gi dem et lite oppmerksomhet.

Ungdommene setter utrolig pris på at ungdomsklubben husket dem på deres fødselsdag.

På ungdomsklubben kan du se på veggen at ting har godt hardt for seg, men da er det kanskje ekstra viktig å vite at trygge voksne var til stede.

–I begynnelsen jobbet jeg veldig mye med å skape et trygt miljø på klubben, både foreldre og ungdommen skal vite at her er det trygt å være eller å sende barna sine her, sier han.

Slagen er en av tre ungdomsklubber som blir drevet av Ung i Tønsberg. De andre er på Eik og Sem, med tilbud for alle unge mellom 13-18 år.

De har også en møteplass i Conradisgate i sentrum, hvor de lager videoer for Youtube kanalen deres og er i ferd med å bygge opp et multimedia tilbud sammen med ungdommen.

–Jeg er opptatt av å lære av ungdom og forhåpentligvis lære noe bort sier Tommy.

red@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.