Unge voksne velger apotek for å ta koronavaksinen

55 kommuner får vaksinehjelp fra 160 apotek. Daglig får over 1500 nå vaksinen sin i et apotek. – Det er veldig gledelig å se at så mange bruker apotekene for å få vaksinen, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Av de mer enn 20 000 som hittil har fått koronavaksinen i apotek, er over halvparten under 45 år.

– At de yngre, som det har vært vanskelig å nå i vaksinesentrene, nå kommer til apotekene for å ta vaksinen, er veldig positivt. Det viser at apotekene kan være et viktig supplement for grupper det ellers er vanskelig å nå, sier Hanne Andresen i Apotekforeningen.

– Erfaringene så langt med koronavaksinering i apotek er veldig positive. Tilbakemeldinger fra kunder tyder på at tilbudet blir satt stor pris på. Det er enkelt, og mange føler at det er tryggere enn å oppsøke de store vaksinesentrene. Vi ser også at det er en del som velger å ta 1. dose når det har blitt mulig å vaksinere seg i apotek, forteller Andresen.

Tilgjengelig for mange

Det er nå over 160 apotek som tilbyr koronavaksinering på vegne av kommuner. 55 kommuner har inngått avtaler med apotek om vaksinering. I disse kommunene bor over 1/3 av landets befolkning, så tilbudet er tilgjengelig for mange.

– Det fungerer godt å bruke apotekene som et supplement til kommunens tilbud. Det er veldig morsomt å se i praksis. Vi er glade for og stolt av at kommunene bruker den standardavtalen som vi har laget for samarbeid med apotek, sa helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol da hun besøkte Apotek 1 Ski Storsenter i Nordre Follo.

Når mål om vaksinedekning

Koronavaksinering i apotek har blitt mulig takket være et tett samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, KS, FHI, Helsedirektoratet og en samlet apotekbransje. Det er blant annet laget en standardavtale som kommuner og apotek kan bruke, og apotekene har fått en takst for vaksinering. Vaksinering i apotek er gratis.

­De kommunene der apotek foreløpig har satt flest vaksiner, er: Bergen, Bærum, Gran, Askøy og Øygarden.

I alle disse kommunene er det over 1000 innbyggere som har tatt vaksinen i et apotek.

– Det å kunne gå innom apoteket utenom åpningstiden til vaksinesenteret er et viktig og godt supplement. Å se at så mange bruker det, er veldig gledelig. Da får vi opp antall vaksinerte, som er målsetningen vår, sier Kjerkol.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.