Unik Viaplay-dokumentar om Natascha Kampusch slippes 24. februar

23. januar, 2022

20:55

Ingen kommentar

Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison er en splitter ny Viaplay-dokumentar om livet i fangenskap og det vanskelige møtet med en verden på den andre siden, hvor offerskyld overskygger frihet. Dokumentaren har verdenspremiere på Viaplay 24. februar.

Mange husker nok den tragiske historien om den ti år gamle østerrikske jenta Natascha Kampusch, som tilbake i 1998 ble kidnappet på åpen gate, og de påfølgende 3096 dagene ble holdt fanget på fem kvadratmeter i en mørk kjeller, hvor hun ble sultet og misbrukt. I 2006 klarte Kampusch å unnslippe kidnapperen, som senere tok sitt eget liv.

I den nye Viaplay-dokumentaren forteller østerrikeren Natascha Kampusch åpent om å leve 8,5 år i fangenskap etter at hun ble kidnappet som 10-åring. Ikke minst forteller hun om sjokket hun fikk da hun som 18-åring kom seg løs, og en uforventet mottakelse fra et verdensomspennende publikum. De siste 15 årene har hun måttet tåle skulende blikk og negative kommentarer. I den danskproduserte Viaplay Original-dokumentaren setter Kampusch fokus på blant annet victim blaming.

Selv om Kampusch rømte fra kjelleren, har hun sjeldent følt seg fri.

– Jeg forventet å komme ut i en verden av forståelse, men i stedet ble jeg møtt av hat og avstand. Det har vært veldig ubehagelig og jeg har ofte ikke hatt mulighet til å gå i gatene uten å bli konfrontert. Konspirasjonsteorier om at jeg selv har vært ansvarlig for kidnappingen min har fått leve, og det er noe som påvirker meg mye. Derfor er jeg glad for at jeg i denne Viaplay-dokumentaren kan fortelle min historie og på den måten sette søkelys på victim blaming. Jeg håper at jeg også kan hjelpe andre som blir utsatt for noe lignende til å møte en mer forståelsesfull presse og offentlighet enn det jeg har gjort, sier Natascha Kampusch.

Viaplay-dokumentaren, som strekker seg over tre episoder, setter fokus på tiden etter fangenskapet, hvor Natascha Kampusch måtte takle det vanskelige møtet med presse og publikum samt kjempe for å få lov til å være seg selv. De siste 15 årene har hun vært utsatt for mye hat og offerklandring – ikke bare fra østerrikere, men fra hele verden. At hun har valgt å samarbeide med Viaplay og Heartland TV for å belyse denne viktige saken er av stor betydning for NENT Group.

– Dokumentarer som føles ekte og nære er viktige for Viaplay. Mange av oss kjenner til den tragiske historien om Natascha Kampuschs kidnapping, men her ser vi hvordan hennes «frihet» har gitt en følelse av et annet fangenskap. Og det finnes ingen bedre til å fortelle historien enn Natascha. Det er viktig at vi ikke glemmer å ta ofrenes side av historiene på alvor og debattere mistilliten ofre kan møte i samfunnet, slik at konspirasjonsteorier ikke får gro, sier innholdssjef i NENT Group, Filippa Wallestam.

Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison har verdenspremiere 24. februar på Viaplay.

Dramaserien er produsert av Heartland TV. Produksjonssjef er Jonas Ask Hamed, ansvarlig produsent er Wenche Hugaas Jensen, serieprodusent er Anna Maria Kristensen og produserende regissør er Nicole Nielsen Horanyi. Ansvarlig produsent i NENT Group er Trine Kongegaard

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *