OPPTRER PÅ NØTTERØY: Den 4. februar opptrer Øivind Blunck på Nøtterøy kulturhus. Begge forestillingene som går av stabelen på samme dag, er utsolgte. PRESSEFOTO

Utsolgte hus for «Cirkus Blunck»

3. august, 2021

07:47

Ingen kommentar

Den 4. februar opptrer Øivind Blunck på Nøtterøy kulturhus. Begge forestillingene som går av stabelen på samme dag, er utsolgte. Den 70 år gamle komikeren er og blir en populær mann på våre breddegrader.

ESPEN JØRGENSEN tekst

Det er over 50 år siden den folkekjære komikeren og artisten debuterte på Det Norske Teatret i «Spelemann på taket», riktig nok i en stumrolle oppe på taket. Deretter bar det rett ut i den store dramatikken hvor han i sin første talerolle faktisk spilte mopedist.

ARTIGE KARAKTERER: Noen av Øivind Bluncks artige karakterer. PRESSEFOTO

Mange uforglemmelige øyeblikk

Nærmere 40 roller ble det før Blunck for fullt gikk over til show- og revybransjen. Og siden har han ikke sett seg tilbake. Han har han gitt oss en rekke uforglemmelige øyeblikk, enten det har vært i forvekslingskomedier som «Den spanske flue», store musikaler som «Cats» eller «Les Miserables», humoristiske krumspring med Prima Vera, i gnistrende samspill med Hege Schøyen eller som usikker politietterforsker i flere Olsenbanden-filmer. Og ingen glemmer vel heller Fridtjof fra Enebakk og den evige tenåringshelten Reidar, som i sin tid herjet på norske TV-skjermer. Det var i barne- og ungdomsprogrammet Blikkbåx som gikk på lørdager på NRK-TV fra 1987 til 1988 som vi først stiftet bekjentskap med Reidar og Bitten (Hege Schøyen).

Klassiske numre og karakterer

Nå oppsummerer Blunck sin eventyrlige karriere i showet «Cirkus Blunck», der det både blir gjensyn med klassiske numre og karakterer og ikke minst nye gøyale påfunn.

I OLSENBANDEN: Mange kjenner Øivind Blunck som Kriminalkonstabel Holm i flere av Olsenbanden-filmene. Her fra “Olsenbanden gir seg aldri!” (1981) — sammen med Sverre Wilberg, som spilte kriminalinspektør Hermansen.

–Med sin kraftfulle stemme og treffsikre komiske talent byr Øivind Blunck på et storartet show du ikke vil gå glipp av, skriver arrangøren.

Øivind Blunck blir regnet som en av våre aller største entertainere, og mange mener at han er bedre enn noensinne.

Kapellmester er «Beat for Beat»-legenden Trond Nagell Dahl, mens regien er ved Runar Borge.

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.