UTVIDER: Ribana Nowak i Nelispa er klar til å få inn en kollega i salongen sin i Grandgården.

Utvider med kosmetisk akupunktur

5. august, 2021

07:35

Ingen kommentar

–Koronaen tok nesten knekken på meg, sier Ribana Nowak, innehaver av NeliSpa i Grandgården.
Nå har hun fått tilbake troen på fremtiden i salongen sin, og satser på å utvide tilbudet med kosmetisk akupunktur.

BENTE WEMUNDSTAD tekst og foto

Kosmetisk akupunktur har blitt svært populært i de større byene, og Ribana mener det på tide at Tønsberg også får dette tilbudet.
Kosmetisk akupunktur stimulerer de samme mekanismene som når vi får et sår. Et mikrohull i huden gjør at de reparerende cellene strømmer til, og huden blir «som ny» rundt der akupunkturnålen er satt. Noen hevder dette er et alternativ til ansiktsløft.

Lagt på is
Ribana viser frem en lekker glanset brosjyre der det skrives om alle behandlingene hun kan tilby i salongen sin. Der står det også kosmetisk akupunktur.

–Brosjyren ble trykket rett før koronaen slo til, og vi var i gang med å få tak i en akupunktør til dette formålet. Men så ble jo alt lagt på is i og med at vi måtte stenge, sier hun.
–Etter åpningen har jeg hatt nok med å komme på beina igjen etter en tøff tid, men nå er det klart for å utvide tilbudet. Det vil si etter at juli er over. Nå om sommeren har jeg nok å gjøre, for sommergjestene trenger også negler eller vipper. Mange av kundene mine oppsøker meg én gang i året, og det er mens de er på ferie her.

Pusset opp
Da Ribana først flyttet inn i Grandgården, hadde hun lokaler i kjelleren. Først for tre år siden ble lokalene på gateplan ledige, og hun pusset opp salongen i lekker rosa. I dag er den sort og sølv.

PUSSET OPP: Da Ribana flyttet inn i lokalene på gateplan, var salongen rosa. Nå er den elegant i sort, sølv og gull.

–Jeg er tross alt snart 50 år – jeg er ikke «rosa jente» lenger, ler hun.
– Jeg har vært alene her siden jeg flyttet inn i Grandgården i 2010. Stort sett er det negler og vipper folk kommer hit for, men jeg utfører også behandlinger som microblading og skjønnhetspleie. Jeg er ikke utdannet hudpleier, men har en toårig utdannelse innen skjønnhetspleie fra Polen.

I tillegg til en kosmetisk akupunktør, ønsker Ribana seg en hudpleier.

–Det hender at kunder har hudproblemer som jeg ikke har utdannelse nok til å hjelpe med, så jeg ser behovet for en utdannet hudpleier, sier hun.

Skjønnhet har ingen alder
Ribanas gode rykte i Tønsberg skyldes i stor grad hennes arbeid med negler og vipper. Hun deltok for moro skyld i NM i vippepåsetting en gang, og kom på 10. plass.
Hun har kunder i alle aldre, og synes det er stor stas når eldre damer kommer for å pynte på neglene sine.

–Nylig hadde jeg en dame på 80 år og en på 96 år som kom hit og ville ha pene negler. Det er jo bare herlig, smiler Ribana.

bente@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *