Uvær i januar for over en halv milliard

8. februar, 2022

11:05

Ingen kommentar

Uværet i januar har hittil kostet forsikringsselskapene over en halv milliard kroner i erstatning, viser anslag fra Norsk Naturskadepool. – I Tryg har vi passert over 1.000 skader med god margin, og skademeldingene tikker fremdeles inn, sier Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

For januar er det hittil meldt inn mer naturskader enn for hele fjoråret til sammen hvis man sammenligner tall for hele forsikringsbransjen. Det viser noe av det enorme skadeomfanget.

– Man kan trygt si at januar har vært en ekstrem uværsmåned. De fire store stormene og naturhendelsene som traff oss utløste et hav av henvendelser til vårt kundesenter som vi har oppbemannet etter behov. Heldigvis har de fleste fått hjelp, men det er klart at med et så stort omfang vil det ta noe tid før alle skader er reparert eller rehabilitert. Vi snakker tross alt om rundt 6.500 bygningsskader for hele bransjen, sier Brandeggen som er kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Skadeomfanget strekker seg over hele landet, men de verste stormskadene inntraff i Midt-Norge i forbindelse med ekstremværet «Gyda», samt i Rogaland siste stormhelg. Erstatningene er på 510 millioner kroner, viser foreløpige anslag fra Norsk Naturskadepool.

– Samtidig ser vi at varslene som sendes ut har stor effekt, også de vi selv sender ut. Det nytter å advare om uvær og komme med gode råd om hvordan man kan forebygge skader. Der tror jeg folk er blitt flinkere til å ta slike advarsler alvorlig, sier Brandeggen.

De siste ti årene har forsikringsselskapene utbetalt erstatninger på over 30 milliarder kroner for vær- og naturskader på bygning og innbo, viser tall fra Finans Norge.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *