TØFFE TIDER: Cecilie Sørumshagen, daglig leder hos Tønsberglivet, forteller at nedstengingen er tøff for mange butikker, men at man finner nye måter å drive handel på.

Vanskelig tid, men øyner håp

3. august, 2021

11:51

Ingen kommentar

Det har vært lock down i vår gamle by en stund nå, og nedstengingen varer foreløpig til etter påsken. Mange av byens butikkeiere er naturlig nok bekymret.

ESPEN JØRGENSEN tekst

Nå har det vært Lock Down en stund, noe som fortsetter. Det er vel mange butikkeiere i Tønsberg som er fortvilte nå?

–Det er det absolutt. Ansatte er permitterte og likviditeten tæres på hver eneste dag, det er en alvorlig situasjon. Men allikevel opplever vi at folk er takknemlig for at det ikke skjedde i november, for nå vet vi at dette mest sannsynlig blir kortvarig, sier Cecilie Sørumshagen, daglig leder hos Tønsberglivet.

Jobber med mulighetsrommet

Dere som arbeider i Tønsberglivet får vel mange spørsmål om ulike ting knyttet til lock down. Hva er det butikkeierne spør om og trenger hjelp til?

–Vi er bedre rustet i denne runden en forrige, vi i Tønsberglivet hjelper de med å svare på praktiske ting de lurer på og knytter de sammen med NAV, for eksempel i anledning permittering. Vi har også dialog med kommunen og vi jobber med mulighetsrommet, for det er ting vi kan få til som for eksempel hjemkjøring av varer og et digitalt utstillingsvindu via våre SoMe kanaler, samt nettsider. Der har vi laget takeaway oversikt, butikkoversikt og mye mer, sier hun.

Bringer varer hjem til folk

Lock down varer til over påske, hva vil det si for mange av butikkene?

–Som nevnt, det er dramatisk med tanke på likviditet, men mange handelsaktører har drevet godt i 2020 tross korona og har klart å bygge opp en ny buffer som gjør at vi håper de fleste klarer seg gjennom denne vanskelige tiden. Det er annerledes med restaurantbransjen som har stått i dette mye lenger enn de fysiske butikkene. Det er viktig å understreke at de fysiske butikkene er stengt, men vi kjører ut mange pakker hver eneste dag fra sentrum, så det er aktivitet og vi bringer de varene folk trenger hjem til dem, sier hun.

Nisjebutikkene er sårbare

Er det de små nisjebutikkene som sliter spesielt mye nå?

–Det er klart at de er mer sårbare enn de store kjedene, men vi ser også at interessen for de unike varene som de små butikkene selger er noe folk vil ha, og som nevnt, 2020 ble langt bedre enn vi kunne drømme om og mange har derfor rustet seg og står gjennom denne bølgen som skylder over oss nå, forteller Sørumshagen.

Viktige bidragsytere

Hva slags dialog har dere med kommunen?

–Vi har tett dialog med kommunen, gjennom kommunens næringssjef rapportere vi fra bylivet, så kommunen er godt informert om hvordan det står til der. Tønsberg kommune sammen med DNB er også med og betaler for hjemkjøringstjenesten vår, så de er absolutt en viktig bidragsyter på å hjelpe til der de kan. I tillegg jobber vi for å ivareta best mulig rammevilkår for våre medlemmer og er på banen med våre synspunkter og dialog når det er snakk om nedstengning, tilskuddsordninger og lignende, sier hun.

Holder pusten

Hva slags konsekvenser tror du nedstengingen vil ha for det lokale næringslivet hvis dette blir langvarig og smittetallene fortsetter å skyte i været?

–Det tør jeg nesten ikke tenke på. Vi holder pusten og håper at mye er gjort innen 6. april. Skulle det bli lengre, så får vi jobbe på med å sende enda flere varer hjem hver uke, for vi skal definitivt sørge for å bringe de varene folk trenger hjem til dem, når de nå ikke kan komme til oss, sier hun.

espen@byavisatonsberg.no

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *