Våre favorittreisemål i sommer: Alicante, Mallorca og Split

13. juli, 2023

07:44

Ingen kommentar

Alicante, Mallorca og Split topper listen over de mest ettertraktede reisemålene, ifølge reisebyrået Tickets siste bookingstatistikk. Lokket av smidige direktefly, historiske severdigheter og kulinariske opplevelser velger mange å utforske Europa i år.

Med et mangfold av natur, fra sandstrender til frodige alper, tilbyr Europa uendelige muligheter til å nyte, oppdage og utforske.

Spania dominerer

Når den etterlengtede sommerferien nærmer seg så bestiller vi reiser for å kunne sole, bade og slappe av. En fersk bookingstatistikk fra Ticket viser at nordmenns favorittdestinasjoner i sommer er Alicante, Mallorca og Split – i den rekkefølgen.

-Spania har dominert feriereisene de siste årene, og på topp-ti listen for sommeren finner vi nå fire spanske reisemål.  Vi ser også at andre destinasjoner rundt Middelhavet øker i popularitet, for eksempel i Kroatia, Frankrike og Italia. Etter tre år uten utenlandsreiser for de flest, er det rett og slett de trygge klassikerne man lengter til, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.
I følge Tickets bookingstatistikk har Alicante økt betydelig i popularitet denne sommeren, med en imponerende økning på 387 prosent sammenlignet med 2019. Det betyr at stadig flere har oppdaget de sjarmerende strendene, det behagelige klimaet og den livlige atmosfæren som Alicante har å by på.  Ikke langt bak Alicante, på andreplass over reisemålene med høyest økning kommer Mallorca, med en økning på hele 169 prosent. Mallorca har lenge vært en av våre favorittøyer i sommerferien, og denne sommeren er intet unntak.

Innenfor Europa

-De aller fleste velger å holde seg innenfor Europa denne sommeren. Dette har blant annet sammenheng med at prisene på langreiser har økt mye de siste årene. Å unngå lange flyreiser og i stedet kunne komme til reisemålet med kortere reisetider gjør også at man kan nyte ferien fra første øyeblikk, sier Ellen Wolff Andresen.
Europa er også kjent for sin rike kultur og historie, med utallige severdigheter og landemerker som fascinerer reisende fra hele Norge. Med alt fra praktfulle katedraler og slott til gamle ruiner og kunstneriske mesterverk så finnes det noe å oppdage og utforske for alle. For matelskere tilbyr Europa en rekke kulinariske opplevelser, fra velsmakende italiensk pizza og pasta til lekkert franske bakverk og fristende spanske tapas.

Dessuten blir mange fristet av Europas mangfold av landskap og natur. Fra de hvite sandstrendene på Mallorca og de dramatiske klippene på Amalfikysten til de frodige Alpene og pittoreske vingårdene i Toscana, så er det utallige muligheter til å nyte fantastisk natur. Enten du er ute etter å slappe av på stranden, vandre i fjellet eller utforske pittoreske landsbyer, er det alltid noe å oppdage.

Hit reiser vi i sommer:

  1. Alicante (Ny)
  2. Mallorca (5)
  3. Split (2)
  4. Bangkok (1)
  5. Kreta (3)
  6. Malaga (Ny)
  7. London (9)
  8. Nice (Ny)
  9. Barcelona (10)
  10. Antalya (7)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser bestilt i 2023 frem til 10. Juli med avreiser i juni – august, sammenlignet med samme periode i 2019. Tall i parentes viser plasseringen i 2019.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *