Trond Markussen, president i NITO utenfor Stortinget

– Vedum viderefører sitt angrep på kunnskap og kompetanse

6. oktober, 2023

10:10

Ingen kommentar

– Vi er skuffet over Vedums fortsatte angrep på kunnskap og kompetanse, sier Trond Markussen, president i NITO om regjeringens videreføring av den såkalte midlertidige forhøyede arbeidsgiveravgiften.

I statsbudsjettet for 2023 ble arbeidsgiveravgiften midlertidig økt for lønn over 750 000 kroner. I statsbudsjettet for 2024 har regjeringen foreslått å øke innslagspunktet til 850.000 kroner.

NITO-presidenten mener regjeringen bryter løftene sine ved å kun justere innslagspunktet.

– Norsk arbeidsliv skriker etter kunnskap og kompetanse. Dette er egenskaper vi normalt belønner, men regjeringen har i realiteten innført en ekstraskatt som i verste fall vil bremse innovasjon og gjøre det mindre attraktivt å hente kunnskapen framtidens Norge har behov for.

NITO har i flere høringer og budsjettbrev også advart om at avgiften kan virke aldersdiskriminerende.

– Eldre ansatte med lang erfaring og høy kompetanse har ofte høyere lønn. Vi frykter at dette blir et insentiv mot å ha eldre ansatte. Det vil være et brudd på arbeidslinja i arbeidslivspolitikken og stikk i strid med målet om å holde flere lengere i arbeid.

– Nå håper vi SV følger opp sine tidligere utspill og får avviklet ekstraavgiften, slik at bedriftene heller kan fokusere spå kunnskap og kompetanse, dyktige ansatte og omstilling for framtiden.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *