GOD PLANLEGGING: Når vaskerommet er godt planlagt, går hverdagssyslene smidig. Stadig flere nordmenn ser fordelene med å ha det et vaskerom i boligen.

Velvære på vaskerommet

15. august, 2021

17:50

Ingen kommentar

Et godt planlagt vaskerom innredet med holdbare materialer gjør hverdagssyslene til en drøm. Med god lagringsplass kan du enkelt rydde unna ting som ellers ville stått fremme.

Tekst: Chera Westman/ifi.no Foto: Rørkjøp

Mange oppussingsglade nordmenn har vendt blikket mot vaskerommet i senere år.

– Vi ser en sterk trend der vaskerom og grovkjøkken nå har blitt et viktig rom i huset. Vaskerom er noe som stort sett har vært forbeholdt eneboliger tidligere, men nå ser vi at vaskerom også prioriteres i mindre leiligheter, forteller Judith Birkeflet, produktsjef hos en av Rørkjøps samarbeidspartnere, Brødrene Dahl.

Flerfunksjonelt rom

Vaskerommet er husets mest flerfunksjonelle rom. Mye utstyr oppbevares her, samt alskens tekniske ting som varmtvannsbereder skal også få plass.

– I dag er det mange som prioriterer å lage et stort vaskerom. Dette kombineres ofte med en grovinngang og garderobe. Her kan du sette fra deg møkkete støvler, tørke vinterdressen eller vaske en sølete hund etter en skogstur. I tillegg har mange en ekstra dusj på vaskerommet, forteller Hege Johansen hos Rørkjøp-leverandør Foss Fabrikker.

Smart innredning

For å skape et godt og hyggelig arbeidsrom er det viktig med rikelig oppbevaringsplass, god arbeidshøyde og varme gulv. Benker med integrerte kurver for sortering av skittentøy frigjør plass på gulvet og gir et mer ryddig uttrykk. Invester også gjerne i en stor utslagsvask der du kan tømme vaskebøtte og skylle støvler. Alle flater – vegger, gulv og også møbler – bør tåle fukt.

– I en god vaskeromsinnredning er produktene laget spesielt for å oppfylle kravene du har til et vaskerom, forklarer Birkeflet.

Men langt fra alle har plass og mulighet for å tenke stort når det kommer til vaskerommet. Det er dog fortsatt mulig å få til et effektivt vaskerom på få kvadratmeter.

– Også i et lite rom uten mulighet for utvidelse, går det an å få inn smarte løsninger, sier Johansen og peker på en rekke praktiske hjelpemidler for et ryddig og tilrettelagt vaskerom, sier Hege Johansen.

Faktaboks:

Fem vaskeromstips

1. Samle flere funksjoner i vaskerommet

2. Velg materialer som tåler fukt

3. Du får aldri for mange skap for oppbevaring

4. Stor benkeplass gjør hverdagssylsene enklere

5. Integrert utstyr er smart plassbesparing

 

 

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *