Venter stor pågang i vinterferien

15. februar, 2022

11:01

Ingen kommentar

Tryg Forsikring venter stor pågang når nordmenn vender nesa mot utlandet i vinterferien. – Det er fortsatt strenge koronarestriksjoner i mange land utenfor Norge, og vi anbefaler at de reisende sjekker reglene nøye før de reiser. Endringer kan komme på kort varsel, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Mellom 30 og 40 prosent av henvendelsene som kommer til Tryg Alarm, gjelder korona.

– Mange er på reise, har testet positivt og må i isolasjon og karantene, og mister den planlagte hjemreisen. Utgifter i forbindelse med dette dekkes inntil videre av reiseforsikringen, sier Ole Irgens i Tryg.

Kan endres på kort varsel

De fleste populære ski-destinasjoner i Mellom-Europa er åpne, men det kan være vanskelig å forholde seg til smittevernregler. Østerrike forlanger for eksempel vaksinasjonssertifikat med boosterdose eller negativ PCR-test. Her er det bare såkalte FFP2-masker som godtas, og disse er obligatoriske de fleste steder, også utendørs dersom du ikke kan holde to meter avstand.

I Thailand, et annet populært reisemål for nordmenn, er det innført et såkalt «Test and go»-system, der du må testes både ved innreise og 5 dager senere, i tillegg til at du må ha en negativ PCR-test ved ankomst. Du må også ha gyldig vaksinasjonssertifikat.

– Vi anbefaler at reisende undersøker forholdene på destinasjonen nøye. Husk at forholdene kan endre seg på svært kort varsel, og at det er ditt ansvar å bringe med deg nødvendig dokumentasjon. Forsikringen dekker ikke utgifter ved nektet innreise, fordi du ikke oppfyller dokumentasjonskravene, sier Irgens.

Det er også viktig å være klar over at reiseforsikringen ikke dekker avbestilling av reiser på grunn av smittefrykt eller at man ikke ønsker å reise.

– Det er kun reiseråd utstedt av norsk UD som gir grunnlag for avbestilling, sier Irgens videre.

Påvist korona dekkes som vanlig sykdom

Det kan være innfløkt å vite hva som dekkes av forsikringen i forbindelse med korona, smitte og karantene.

Her er hovedreglene for det som dekkes:

  • Påvist korona gjelder som vanlig sykdom. Det vil si at forsikringen dekker avbestilling for deg selv og familien, eller eneste reisefølge. Blir du syk av korona i utlandet, regnes også dette som sykdom, og du får dekket utgifter til legebehandling/sykehus, merutgifter til isolasjon og eventuelt utsatt hjemreise.
  • Inntil videre dekker også reiseforsikringen ekstrautgifter til pålagt smittekarantene og utsatt hjemreise i forbindelse med korona i utlandet.
  • Avbestilling av reiser til land der det foreligger reiseråd fra norsk UD på avreisetidspunktet, dekkes av reiseforsikringen. Forutsetningen er at det ikke forelå reiseråd da reisen ble bestilt.

Dette er hovedreglene for det som ikke dekkes:

    • Utgifter eller ulemper som følger av andre smitteverntiltak i landet du reiser til dekkes ikke. Det kan være innreisekarantene, arrangement som blir kansellert eller generell nedstenging av landet. Forsikringen dekker heller ikke utgifter ved nektet innreise fordi du ikke oppfyller kravene til vaksinasjon, vaksinepass eller annen dokumentasjon.
    • Avbestilling av reiser til land der det ikke foreligger reiseråd fra norsk UD, dekkes ikke av reiseforsikringen.

Slik avvikles vinterferien i år:

Uke 8, 21.-25. februar:

Oslo, Agder, Møre og Romsdal, Vestfold og Telemark, Trøndelag.

Vestland foruten Ullensvang/Odda og tidligere Hordaland.

Viken: Nye Asker kommune, ikke tidligere Buskerud.

Uke 9, 28. februar-4. mars:

Innlandet, Rogaland, Nordland.

Vestland: Ullensvang/Odda og tidligere Hordaland.

Viken: Tidligere Buskerud, ikke nye Asker kommune.

Uke 10, 7.-11. mars:

Troms og Finnmark

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *