Venter svakere januareffekt i boligmarkedet

27. januar, 2022

11:28

Ingen kommentar

Boligmarkedsbarometeret faller for sjette måned på rad, fra 9,5 i desember til 8,2 i januar. – Barometeret tilsier at det neppe blir en like sterk januarmåned som vi er vant til, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

blant de 1.000 spurte i NBBLs månedlige undersøkelse tror 59 prosent på stigende boligpriser det neste året. Kun åtte prosent tror på boligprisfall. Resterende respondenter tror enten på uendrede boligpriser eller har ingen formening. Samtidig forventer hele 86 prosent av respondentene høyere boliglånsrente det neste året.

– Svarene i undersøkelsen vitner om et boligmarked i god balanse mellom tilbud og etterspørsel. Både boliglånsforskriften og renteoppgangen har allerede lagt en demper på prisveksten, en trend som vil fortsette gjennom året. Effekten av renteoppgangen balanseres samtidig av en generelt god utvikling i norsk økonomi. Til tross for høye smittetall har ikke omikron påvirket økonomien i like stor grad som fryktet. Etter hvert som myndighetene letter på tiltakene vil også aktiviteten i økonomien ta seg opp. Dette understøttes i undersøkelsen hvor kun fem prosent oppgir at de frykter å miste jobben det neste året, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

Abonnèr i dag

Du får rett til å publisere egne saker (moderert), tilgang til “+” saker og etterhvert få tilgang til planlagt fordelsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *