Venter svakere januareffekt i boligmarkedet

Boligmarkedsbarometeret faller for sjette måned på rad, fra 9,5 i desember til 8,2 i januar. – Barometeret tilsier at det neppe blir en like sterk januarmåned som vi er vant til, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

blant de 1.000 spurte i NBBLs månedlige undersøkelse tror 59 prosent på stigende boligpriser det neste året. Kun åtte prosent tror på boligprisfall. Resterende respondenter tror enten på uendrede boligpriser eller har ingen formening. Samtidig forventer hele 86 prosent av respondentene høyere boliglånsrente det neste året.

– Svarene i undersøkelsen vitner om et boligmarked i god balanse mellom tilbud og etterspørsel. Både boliglånsforskriften og renteoppgangen har allerede lagt en demper på prisveksten, en trend som vil fortsette gjennom året. Effekten av renteoppgangen balanseres samtidig av en generelt god utvikling i norsk økonomi. Til tross for høye smittetall har ikke omikron påvirket økonomien i like stor grad som fryktet. Etter hvert som myndighetene letter på tiltakene vil også aktiviteten i økonomien ta seg opp. Dette understøttes i undersøkelsen hvor kun fem prosent oppgir at de frykter å miste jobben det neste året, sier Christian Frengstad Bjerknes, sjeføkonom i NBBL.

Share:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Ja, jeg vil være medskribent i BY

Fyll ut skjemaet under med ditt virkelige navn og den e-postadressen du sjekker oftest. Du kan ikke skrive anonymt. Alle artikler vil være underlagt moderasjon redaksjonelle regler.
Når du har mottatt e-post med innloggingsdetaljer, kan du gå på Næringsportalens forside og klikk skriv innlegg.

Ved debattinnlegg og kommentarer til publiserte artikler, ber vi om at man holder en sivilisert tone. Personangrep er ikke tillatt. Publisering av andres bilder er ikke tillatt uten godkjenning, og alle som er avbildet må ha gitt sin tillatelse. Barn må ha foresattes tillatelse.

BY tar ikke ansvar for lagring av tekst og bilder.